Grankugler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Kugler
40 g flormelis
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
125 g smør
2 æggeblommer
100 g pinjekerner
100 g mel
Glasur
40 g flormelis
1-2 spsk gransirup
Vand

Grankugler

Af: Johanne S. Bjørndahl og Julie A. Swane / Foto: Morten Holtum

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kom flormelis i en lille skål, og bland den med kardemomme og salt. Rør smørret blødt i en større skål sammen med flormelisblandingen. Tilsæt æggeblommer og de finthakkede pinjekerner.

2
Færdig

Derefter

Tilsæt nu melet lidt ad gangen. Kom dejen i køleskabet 1-2 timer. Tag dejen ud, og tril den til kugler på størrelse med pebernødder. Sæt dem på en bageplade og bag dem i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter.

3
Færdig

Til sidst

Rør imens glasuren. Flormelis røres med lidt koldt vand og smages til med sirup. Hvor meget, du skal bruge, afhænger af, hvor kraftig din sirup er. Kom glasur på kuglerne, mens de stadig er lune. Opbevares i kagedåse.

previous
Marshmallows med gransirup
next
Fyldte chokolader med grangelé

Add Your Comment