Kugler | |
40 g flormelis | |
½ tsk kardemomme | |
½ tsk salt | |
125 g smør | |
2 æggeblommer | |
100 g pinjekerner | |
100 g mel | |
Glasur | |
40 g flormelis | |
1-2 spsk gransirup | |
Vand |
1 Færdig | FørstKom flormelis i en lille skål, og bland den med kardemomme og salt. Rør smørret blødt i en større skål sammen med flormelisblandingen. Tilsæt æggeblommer og de finthakkede pinjekerner. |
2 Færdig | DerefterTilsæt nu melet lidt ad gangen. Kom dejen i køleskabet 1-2 timer. Tag dejen ud, og tril den til kugler på størrelse med pebernødder. Sæt dem på en bageplade og bag dem i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. |
3 Færdig | Til sidstRør imens glasuren. Flormelis røres med lidt koldt vand og smages til med sirup. Hvor meget, du skal bruge, afhænger af, hvor kraftig din sirup er. Kom glasur på kuglerne, mens de stadig er lune. Opbevares i kagedåse. |