165 g pizzadej | |
1 ½ dl tomatsovs | |
70 g frisk mozzarella | |
100 g anderester eller confiteret and | |
2 spsk mascarpone | |
Frisk peberrod | |
Lidt frisk, fintsnittet rødkål | |
1 appelsin | |
Lidt olivenolie |
1 Færdig | FørstSnit rødkålen fint, og vend den med groft hakket persille og fileter af appelsin samt lidt saft. Lad det trække 10 minutters tid. Pluk imens andekødet i passende bidder. |
2 Færdig | DerefterRul bunden ud (30 cm i diameter), og fordel en skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade ½ cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe. Pluk halvdelen af mozzarellaen, og fordel jævnt over bunden. |
3 Færdig | OgFordel nu and ud over pizzaen. Husk, at enkel og moderat fyld er vejen til skarpe pizzaer (ja, jeg ved godt, det går lidt imod julens monsterportioner-tradition). |
4 Færdig | OgPut 6 små tesketoppe mascarpone på pizzaen hist og her. Dryp med lidt olivenolie. Bag ca. 4-5 min. eller til skorpen er gylden og sprød ved ovnens højeste temperatur. Meget gerne på en bagesten. |
5 Færdig | Til sidstPynt den færdige pizza med den råmarinerede rødkålssalat og en god omgang friskrevet peberrod. |