En klump surdej på størrelse med ½ knytnæve (kan undværes) | |
1 ½ dl koldt vand | |
10 g gær | |
1 tsk sukker | |
200 g mel (gerne typo 00, som er den klassiske pizza- og pastamel fra Italien) | |
100 g mel semola (grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel) | |
1 spsk olivenolie | |
1 spsk salt med top |
1 Færdig | FørstBland vand, gær, sukker og evt. surdej sammen. Når det er opløst, tilsættes halvdelen af typo 00-mel og semola. Det røres ud, til der ikke er flere klumper. |
2 Færdig | DerefterTilsæt salt og olie, rør lidt og tilsæt herefter resten af melet over to omgange (hvis dejen føles for våd, kan du spæde op med 00 mel). |
3 Færdig | OgÆlt på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig. |
4 Færdig | OgLad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbelt størrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt). |
5 Færdig | OgTag dejen ud og skær den ud til boller à 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min. til en 1 time. |
6 Færdig | Til sidstDu er klar til at rulle din dej ud! |