8 stk. Gillardeau-østers | |
Urter/spiselige blomster | |
Ærtevinaigrette | |
200 g frosne ærter | |
200 g friske ærter, bælges | |
1 finthakket skalotteløg | |
Syltede grønne jordbær fra sidste år skåret i tern | |
Urteolie | |
250 g blandede urter f.eks. estragon, persille og dild | |
300 g smagsneutral olie |
1 Færdig | FørstPut de frosne ærter i en blender, og tilsæt vand, så det næsten dækker. Blend i 5 sekunder og sigt. Massen kan tørres og bruges som pulver. Væsken koger du til halvdelen er tilbage og køler den herefter ned. |
2 Færdig | DerefterNu skal du begynde med urteolien. De blandede urter blendes med olien i 8 minutter ved fuld fart, til olien begynder at blive lun. Herefter sigtes den, og olien lægges til side til senere. |
3 Færdig | OgNæste skridt er at åbne dine østers. Gem saften til senere, rens skallerne og hak kødet fint. |
4 Færdig | OgTag 1 ½ deciliter af ærtesaften, og tilsæt de friske ærter, skalotteløg, østers og syltede jordbær. |
5 Færdig | Til sidstTilsæt 1-2 spiseskefuld urteolie og smag til med østerssaft, citronsaft og salt. Anret vinaigretten i de rensede østersskaller, og pynt af med urter efter eget ønske. |