Gillardeau østers, grønne jordbær og ærter

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

8 stk. Gillardeau-østers
Urter/spiselige blomster
Ærtevinaigrette
200 g frosne ærter
200 g friske ærter, bælges
1 finthakket skalotteløg
Syltede grønne jordbær fra sidste år skåret i tern (friske grønne jordbær kan også bruges, eller andet sylt fra gemmeren)
Urteolie
250 g blandede urter f.eks. estragon, persille og dild
300 g smagsneutral olie

Gillardeau østers, grønne jordbær og ærter

Af: Restaurant Roxie og Singleton

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Put de frosne ærter i en blender, og tilsæt vand, så det næsten dækker. Blend i 5 sekunder og sigt. Massen kan tørres og bruges som pulver. Væsken koger du til halvdelen er tilbage og køler den herefter ned.

2
Færdig

Derefter

Nu skal du begynde med urteolien. De blandede urter blendes med olien i 8 minutter ved fuld fart, til olien begynder at blive lun. Herefter sigtes den, og olien lægges til side til senere.

3
Færdig

Og

Næste skridt er at åbne dine østers. Gem saften til senere, rens skallerne og hak kødet fint.

4
Færdig

Og

Tag 1 ½ deciliter af ærtesaften, og tilsæt de friske ærter, skalotteløg, østers og syltede jordbær.

5
Færdig

Til sidst

Tilsæt 1-2 spiseskefuld urteolie og smag til med østerssaft, citronsaft og salt. Anret vinaigretten i de rensede østersskaller, og pynt af med urter efter eget ønske.

previous
Rabarberkompot med vanilje
next
Papadums og røget auberginecreme

Add Your Comment