Pandekager | |
300 g boghvedemel | |
1 tsk. havsalt | |
2 æg | |
6,5 dl vand | |
Smør til stegning | |
Fyld | |
Enten frisk gedeost, valnøddekerner og brøndkarse... | |
... eller revet comté eller gruyère, kogt skinke og æg |
Boghvedepandekager, som de bager dem i Bretagne på den franske vestkyst. Marie holder meget af at fylde med klassikerne; skinke og revet comté. Og gerne et æg på toppen. Til Morten bager hun galettes med frisk gedeost, valnødder og brøndkarse, mens en franskmand ville vælge indmadspølse og stegte æbler. Drik en tør fransk cider til som i Bretagne – af en grim brun keramik-kop, hvis det skal være rigtigt.
1 Færdig | FørstKom mel og salt i en skål. Tilsæt æggene, og rør sammen inde i midten af skålen til en tyk dej. Tilsæt så vandet lidt ad gangen, og rør dejen jævn. Lad den hvile i mindst 30 minutter i køleskabet inden stegning – dejen bliver kun bedre af at stå natten over. Når dejen skal hvile, er det for at melet kan suge væsken, indpisket luft kan forsvinde, og smagen kan udvikle sig. Dej bliver tykkere af at stå, så tilsæt evt. lidt ekstra vand inden bagning. |
2 Færdig | DerefterSteg tynde pandekager på en godt varm jernpande med smør, og lav dem efterfølgende til galettes. Eller steg en pandekage, og kom fyldet på den på panden, i det øjeblik, du har vendt den om, så fyldet kommer på den tilberedte side, mens den steger på den ”rå” side. |
3 Færdig | Til sidstTop en pandekage med skiver af frisk gedeost og lidt valnøddekerner. Lad den stege i 1 minuts tid, og klem så pandekagens kanter lidt ind mod fyldet, så de hæfter sig i den smeltede ost som en konvolut. Kom til sidst lidt brøndkarse på. |