Galettes

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Pandekager
300 g boghvedemel
1 tsk. havsalt
2 æg
6,5 dl vand
Smør til stegning
Fyld
Enten frisk gedeost, valnøddekerner og brøndkarse...
... eller revet comté eller gruyère, kogt skinke og æg

Galettes

Af: Marie Holm og Morten Lindberg, fra bogen Croque Monsieur

Boghvedepandekager, som de bager dem i Bretagne på den franske vestkyst. Marie holder meget af at fylde med klassikerne; skinke og revet comté. Og gerne et æg på toppen. Til Morten bager hun galettes med frisk gedeost, valnødder og brøndkarse, mens en franskmand ville vælge indmadspølse og stegte æbler. Drik en tør fransk cider til som i Bretagne – af en grim brun keramik-kop, hvis det skal være rigtigt.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kom mel og salt i en skål. Tilsæt æggene, og rør sammen inde i midten af skålen til en tyk dej. Tilsæt så vandet lidt ad gangen, og rør dejen jævn. Lad den hvile i mindst 30 minutter i køleskabet inden stegning – dejen bliver kun bedre af at stå natten over. Når dejen skal hvile, er det for at melet kan suge væsken, indpisket luft kan forsvinde, og smagen kan udvikle sig. Dej bliver tykkere af at stå, så tilsæt evt. lidt ekstra vand inden bagning.

2
Færdig

Derefter

Steg tynde pandekager på en godt varm jernpande med smør, og lav dem efterfølgende til galettes. Eller steg en pandekage, og kom fyldet på den på panden, i det øjeblik, du har vendt den om, så fyldet kommer på den tilberedte side, mens den steger på den ”rå” side.

3
Færdig

Til sidst

Top en pandekage med skiver af frisk gedeost og lidt valnøddekerner. Lad den stege i 1 minuts tid, og klem så pandekagens kanter lidt ind mod fyldet, så de hæfter sig i den smeltede ost som en konvolut. Kom til sidst lidt brøndkarse på.
Laver du galettes med ost og skinke, så fordel først revet ost og så skinke på pandekagen. Steg i 1 minut, eller til osten er smeltet. Top evt. med et spejlæg.

previous
Pain cocotte
next
Jordbær med crème anglaise

Add Your Comment