Gåsegryde

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg gåsebryst
1 stort løg
½ stærk/hot Supressa pølse el.lign.
2 håndfulde svampe
½ l gåse-, ande- eller grøntsagsfond
1 god, mørk øl
3 spsk smør
1 hel fennikel
1 knoldselleri
4 gulerødder
2 tomater
1 lille rødkålshoved
½ citron
4 stilke estragon
1 stilk dild
Salt og peber

Gåsegryde

Tekst & foto: Danny Christensen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær pølsen i tern, og kom den i en støbejern- spande sammen med to skefulde smør ved høj varme. Lad fedtet smelte væk fra pølsen. Partér gåsebrysterne i stykker af cirka 2x2 centimeter. Kom kødet på panden, og brun det af under høj varme.

2
Færdig

Derefter

Hak løget, og rens svampene. Sautér i en stor gryde ved middelvarme i en skefuld smør. Hak merianen groft, og kom den i. Tilsæt fond og øl. Hak fennikel, knoldselleri, gulerødder, tomater og rødkål, og lad det simre med.

3
Færdig

Og

Pres den halve citron, og smid den i gryden sammen med estragon og hakket dild. Tilsæt det brunede kød – glem ikke den smagfulde stegesaft. Nedjustér varmen, og lad retten simre i 3–8 timer. Husk at røre en gang imellem.

4
Færdig

Til sidst

Smag til med salt, peber og eventuelt knust chilipeber efter behag. Servér retten med store mængder brød, og drik gerne en mørk øl til.

previous
Gåseleverpaté
next
Birk

Add Your Comment