• Home
  • Bagværk
  • Fuldkornsfastelavnsboller med æblekompot og marcipan
Fuldkornsfastelavnsboller med æblekompot og marcipan

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

50 g gær
2 ½ dl skummetmælk
1 æg
2 spsk olie
2 tsk rørsukker
1 tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
500 g fuldkornshvedemel fra Il fornaio
150 g marcipan
1 æg til pensling
Lidt flormelis til drys
Æblekompot
750 g æbler
1 vaniljestang
75 g sukker
½ citron

Fuldkornsfastelavnsboller med æblekompot og marcipan

Af: Marie Steenberger / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lun mælken i en lille gryde, hæld den i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (gem dog lidt mel) og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1/2 time, mens du laver æblekompotten.

2
Færdig

Derefter

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde med sukker, vaniljestang og citronsaft, læg låg på og lad æblerne simre i ca. 20-25 minutter, indtil de er helt møre.

3
Færdig

Og

Slå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele. Udrul hver del til en firkant på ca. 30x30 cm. Markér ringe med et glas på ca. 6 cm i diameter. Kom lidt marcipan og æblekompot inden i ringen. Læg forsigtigt den anden firkant dej ovenpå og markér igen med det lille glas, så den hæfter sammen. Tag et glas på ca. 8 cm i diameter og stik fastelavnsbollerne ud.

4
Færdig

Og

Lad fastelavnsbollerne efterhæve ca. 1/2 time. Pensl med et sammenpisket æg eller kaffe. Bag midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.

5
Færdig

Til sidst

Lad dem afkøle og drys med flormelis.

Tip: Hvis du vil have bollerne endnu grovere, kan du erstatte fuldkornshvedemel med grahamsmel.

previous
Jordskokkechips
next
Flødekarameller

Add Your Comment