50 g gær | |
2 ½ dl skummetmælk | |
1 æg | |
2 spsk olie | |
2 tsk rørsukker | |
1 tsk salt | |
1 tsk stødt kardemomme | |
500 g fuldkornshvedemel fra Il fornaio | |
150 g marcipan | |
1 æg til pensling | |
Lidt flormelis til drys | |
Æblekompot | |
750 g æbler | |
1 vaniljestang | |
75 g sukker | |
½ citron |
1 Færdig | FørstLun mælken i en lille gryde, hæld den i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (gem dog lidt mel) og ælt dejen godt. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1/2 time, mens du laver æblekompotten. |
2 Færdig | DerefterSkræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde med sukker, vaniljestang og citronsaft, læg låg på og lad æblerne simre i ca. 20-25 minutter, indtil de er helt møre. |
3 Færdig | OgSlå dejen ned og ælt den godt igennem. Del dejen i to lige store dele. Udrul hver del til en firkant på ca. 30x30 cm. Markér ringe med et glas på ca. 6 cm i diameter. Kom lidt marcipan og æblekompot inden i ringen. Læg forsigtigt den anden firkant dej ovenpå og markér igen med det lille glas, så den hæfter sammen. Tag et glas på ca. 8 cm i diameter og stik fastelavnsbollerne ud. |
4 Færdig | OgLad fastelavnsbollerne efterhæve ca. 1/2 time. Pensl med et sammenpisket æg eller kaffe. Bag midt i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter. |
5 Færdig | Til sidstLad dem afkøle og drys med flormelis. Tip: Hvis du vil have bollerne endnu grovere, kan du erstatte fuldkornshvedemel med grahamsmel. |