Fyld | |
100 g usaltede pistaciekerner | |
100 g tørrede tranebær | |
Sukkerlage | |
220 g sukker | |
1 dl chilisaft af 20 chilier (vælg selv styrke) presset igennem en slowjuicer (al saft kan i princippet bruges) | |
200 g glukosesirup | |
140 g honning | |
Marengs | |
50 g sukker | |
70 g æggehvider (ca. 2 stk.) | |
Desuden | |
1 sukkertermometer | |
1 bagemåtte | |
1 form på 20 x 20 cm |
1 Færdig | FørstRist pistacienødderne let på en tør, semi-varm pande, til de tager en smule farve. Afkøl på bagepapir. |
2 Færdig | DerefterOpvarm sukker, chilisaft, glukose og honning i en lille gryde til 148 grader (anvend et sukkertermometer). Når lagen når ca. 140 grader, kan du begynde at piske sukker og æggehvider op til marengs med en håndmixer eller i en røremaskine. Marengsen skal blive forholdsvis fast - det tager nogle minutter og skulle gerne passe med, at sukkerlagen når de 148 grader. |
3 Færdig | OgTag sukkerlagen af varmen, og hæld den i en konstant stråle ned i marengsen, imens du fortsat pisker. Marengsen får en grålig farve. Pisk nougaten i minimum 5 minutter, eller til den bliver sej og tung og er afkølet til en håndlun sag. |
4 Færdig | Til sidstSkrab nougaten ud på en bagemåtte, gerne i silikone, og ælt ristede, afkølede pistacienødder samt tørrede tranebær ind i massen. Bred nougaten ud i en form (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir og drysset med rigeligt flormelis. Tryk nougaten ned, så den er plan. Lad så nougaten stå på køkkenbordet til næste dag. Når nougaten er blevet fast, skærer du den ud i ønsket størrelse. Velbekomme. |