Fladbrød | |
20 g gær | |
2½ dl vand | |
4 spsk yoghurt naturel | |
200-250 g hvedemel | |
Ca. 150 g fuldkornshvedemel | |
1 tsk groft havsalt | |
Krydret lam | |
4 fed hvidløg | |
1 rødløg | |
2 spsk olivenolie | |
400 g hakket lammekød (eller oksekød) | |
2 tsk spidskommen | |
1 tsk stødt koriander | |
1 tsk røget paprika | |
1 tsk oregano | |
½ tsk kanel | |
1 spsk tomatpuré | |
flagesalt og friskkværnet peber | |
Yoghurtdressing | |
4 spsk yoghurt naturel | |
1 spsk lys tahin | |
saft af ½ citron | |
1 spsk olivenolie | |
1 håndfuld mynte | |
flagesalt og friskkværnet peber | |
Topping | |
1 rødløg | |
1 håndfuld mynte |
1 Færdig | FørstFladbrød: Rør gæren ud i lunkent vand i en skål og tilsæt yoghurt. Tilsæt melet lidt ad gangen, men hold gerne lidt tilbage. Ælt dejen, til den er smidig og blød. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter. |
2 Færdig | DerefterKrydret lam: Pil hvidløg og løg og hak begge dele fint. Sautér dem i olie på en pande i ca. 3 minutter. Tilsæt kødet og brun det med. Kom krydderier og tomatpuré ved og sautér videre i ca. 10 minutter – smag til. |
3 Færdig | OgDel dejen i seks dele og rul dem ud til tynde, ovale brød. Læg dem på et stykke bagepapir og fordel kødfyldet ovenpå. Bag brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. |
4 Færdig | OgDressing: Rør imens yoghurt naturel, tahin, citronsaft, olivenolie og finthakket mynte sammen i en skål og smag yoghurtdressingen til med salt og peber. |
5 Færdig | Til sidstFordel fintsnittet rødløg, koriander og yoghurtdressing på de færdigbagte fladbrød og servér med det samme. |