2 citroner | |
400 g fjordrejer, pillet vægt | |
1 spsk citronsaft | |
Salt og friskkværnet peber | |
4 skiver surdejsbrød | |
Smør | |
4 spsk klassisk mayonnaise | |
2 spsk revet økologisk citronskal | |
4 kviste dild |
Det meste smørrebrød serveres på rugbrød, men her er en undtagelse. Fjordrejer skal serveres på surbrød. Fjordrejers sæson er kort og lidt forskellig fra år til år. De er meget dyre, hvis du køber dem pillede hos fiskehandleren, men nogenlunde overkommelige i pris, hvis du piller dem selv. En eller to gange hver sommer forkæler jeg mig selv med fjordrejer til frokost. Jeg bager selv mit surbrød med kommen, men du kan også købe gammeldags surbrød hos gode bagere. Her er rejerne portions-anrettet, men de kan naturligvis også serveres i en skål med brød, smør, mayonnaise og citronskiver ved siden af.
1 Færdig | FørstSkær citronerne i halve, pak hver halvdel i hvid gaze, og luk med en bomuldssnor. Kom de pillede rejer i en skål, og smag dem til med citronsaft, salt og peber. |
2 Færdig | DerefterSmør brødet, og læg det på fire tallerkner. Fordel rejerne på brødene. Kom 1 spsk. mayonnaise oven på rejerne, og kværn peber over. |
3 Færdig | Til sidstPynt med citronskal og dild, og læg den halve citron i gaze på tallerkenen. |