Seafood | |
300 g kulmule eller torsk | |
200 g blåmuslinger | |
½ tsk ingefærpasta | |
½ tsk hvidløgspasta | |
Vegetarisk | |
200 g squash | |
200 g broccoli | |
½ tsk ingefærpasta | |
½ tsk hvidløgspasta | |
Saucen | |
1 spsk olivenolie | |
½ tsk sennepsfrø | |
8-10 friske eller tørrede karryblade | |
2 tsk friskrevet ingefær | |
1 ½ tsk hakket hvidløg | |
1 stort løg, skåret i skiver | |
1⁄4 tsk gurkemejepulver | |
1 stk. grøn chili, skåret i skiver | |
1 ½ kop tyk kokosmælk | |
1 stor tomat, skåret i skiver | |
½ tsk sukker (valgfrit) |
1 Færdig | FørstHvis du laver din karry med fisk, starter du med at marinere fisken i hvidløgs- og ingefærpasta i to timer, mens du renser og vasker muslingerne. Vælger du den vegetariske udgave, koger du grøntsagerne med gurkemejepulveret. |
2 Færdig | DerefterVarm nu olien op i en wok eller kasserolle, til vandet koger. Kom et sennepsfrø i, og se, om det ”popper”. Når olien er varm nok, kommer du alle sennepsfrøene i, til de begynder at ”poppe”. Tilsæt hvidløg, ingefær og løg, og steg dem ved middelvarme, til de er lysebrune. |
3 Færdig | OgKom nu gurkemejepulver og grøn chili i, og steg i 30 sekunder. Tilsæt karrybladene og kokosmælk, og bring retten til at simre – ikke koge |
4 Færdig | OgLaver du retten med fisk, tilsætter du nu fisk og muslinger og koger under låg, til muslingerne har åbnet sig. Det tager mellem 3-4 minutter. Tag låget af og kog yderligere 8 minutter. Laver du vegetarudgaven, kommer du grøntsagerne i gryden og koger dem i 6-8 minutter. |
5 Færdig | OgTilsæt nu sukker, og smag til med salt. |
6 Færdig | Til sidstAnret tomatskiverne på toppen af retten, og servér med det samme. |