Fiske- eller vegetarisk moilee

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Seafood
300 g kulmule eller torsk
200 g blåmuslinger
½ tsk ingefærpasta
½ tsk hvidløgspasta
Vegetarisk
200 g squash
200 g broccoli
½ tsk ingefærpasta
½ tsk hvidløgspasta
Saucen
1 spsk olivenolie
½ tsk sennepsfrø
8-10 friske eller tørrede karryblade
2 tsk friskrevet ingefær
1 ½ tsk hakket hvidløg
1 stort løg, skåret i skiver
1⁄4 tsk gurkemejepulver
1 stk. grøn chili, skåret i skiver
1 ½ kop tyk kokosmælk
1 stor tomat, skåret i skiver
½ tsk sukker (valgfrit)

Fiske- eller vegetarisk moilee

Af: Karan Gokani / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hvis du laver din karry med fisk, starter du med at marinere fisken i hvidløgs- og ingefærpasta i to timer, mens du renser og vasker muslingerne. Vælger du den vegetariske udgave, koger du grøntsagerne med gurkemejepulveret.

2
Færdig

Derefter

Varm nu olien op i en wok eller kasserolle, til vandet koger. Kom et sennepsfrø i, og se, om det ”popper”. Når olien er varm nok, kommer du alle sennepsfrøene i, til de begynder at ”poppe”. Tilsæt hvidløg, ingefær og løg, og steg dem ved middelvarme, til de er lysebrune.

3
Færdig

Og

Kom nu gurkemejepulver og grøn chili i, og steg i 30 sekunder. Tilsæt karrybladene og kokosmælk, og bring retten til at simre – ikke koge

4
Færdig

Og

Laver du retten med fisk, tilsætter du nu fisk og muslinger og koger under låg, til muslingerne har åbnet sig. Det tager mellem 3-4 minutter. Tag låget af og kog yderligere 8 minutter. Laver du vegetarudgaven, kommer du grøntsagerne i gryden og koger dem i 6-8 minutter.

5
Færdig

Og

Tilsæt nu sukker, og smag til med salt.

6
Færdig

Til sidst

Anret tomatskiverne på toppen af retten, og servér med det samme.

previous
Butter chicken
next
Escamoles xicxanac (myreæg)