Finskkager

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g mel
50 g flormelis
1 knivspids hjortetakssalt
125 g smør
1 æggeblomme
1 tsk reven citronskal
1 æg (til pensling)
2 spsk tesukker + 20 mandler (til pynt)

Finskkager

Af: Bodil Klitbo / Foto: Ditte Isager / Styling: Christine Rudolph

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Rør smør og flormelis sammen.

2
Færdig

Derefter

Rør den fintrevne citronskal i. Tilsæt æggeblommen og derefter melet, der er blandet med hjortetakssaltet, og ælt hurtigt dejen sammen.

3
Færdig

Og

Lad dejen hvile koldt i ca. ½ time.

4
Færdig

Og

Rul dejen ud i fingertykke længder. Skær disse længder i 4-5 cm lange stykker, tryk dem let og pensl med sammenpisket æg.

5
Færdig

Og

Drys kagerne med de hakkede mandler og tesukkeret og bag dem ved 225 grader på en bagepapirbelagt plade i ca. 8 minutter.

6
Færdig

Til sidst

Lad kagerne afkøle på en bagerist.

previous
Sønderjyske fedtkager
next
Æbleflæsk

Add Your Comment