Falafel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
1 bdt. frisk koriander eller persille
1-2 æg
1 spsk mel
1 spsk knust spidskommen
½ tsk chili
1 tsk salt
Skal og saft af ½ økologisk citron
Eventuelt 2 spsk sesamfrø
Solsikkeolie til fritering

Falafel

Af: Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum / Foto: Jesper Glyrskov

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær løg og hvidløg i mindre stykker, og hæld væden fra kikærterne. Kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor, og blend til en jævn masse. Konsistensen skal være, så du kan forme små boller af dejen, uden den er for våd. Juster med æg eller mel.

2
Færdig

Derefter

Varm olien op i en tykbundet gryde. Olien er varm nok, når man kommer en lille smule dej i, og det syder omkring den. Lav små boller af farsen, og fritér dem i olien, indtil overfladen er gyldenbrun.

3
Færdig

Til sidst

Tag dem op, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Servér eventuelt med harissa.

previous
Cremet korma med rejer
next
Rød karrysuppe med kylling

Add Your Comment