Empanadas møder samosa

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

250 g smør
4 dl fuldkornsmel
6 dl hvedemel
2 æg
1-2 tsk havsalt
1 dl vand
æg til pensling
nigellafrø til drys
Fyld
250 g blomkål
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk olie til stegning
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk garam masala
2 tsk chiliflager
2 tsk gurkemeje
flagesalt og friskkværnet peber
200 g ærter
Myntedip
1 bundt frisk mynte
4 dl cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt
1-2 tsk flydende honning
1drys flagesalt

Empanadas møder samosa

Af: Ditte Ingemann & Anne Hjernøe fra bogen 'Krydret' / Foto: David Loftus

Sådan gør du

Små brødpakker med fyld findes i mange forskellige udgaver, alt efter hvilket land du befinder dig i. Her kommer de små halvmåner med krydret vegetarisk fyld, som du kan variere med andre typer af grøntsager, kød og krydderier. Brug dem til frokost, som et mellemmåltid eller sammen med en salat til aftensmad.

1
Færdig

Først

Skær smørret ud i små tern og bland dem med de to slags mel, æg, salt og vand. Rør dejen sammen i en foodprocessor eller ælt den sammen med hænderne, men undgå at arbejde for meget med den. Sæt den på køl i ca. 30 minutter.

2
Færdig

Derefter

Fyld: Skær blomkålen ud i helt små buketter. Pil og hak både løg og hvidløg fint. Varm olie op i en pande og svits blomkålsbuketterne sammen med hvidløg og løg. Tilsæt spidskommen, garam masala, chili, gurkemeje, salt og peber og svits det hele godt i ca. 10-12 minutter ved middel varme, indtil blomkålen er helt blød. Tilsæt ærterne, steg videre i 2-3 minutter og smag til. Tag panden af varmen.

3
Færdig

Og

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Stik ca. 25 cirkler ud med med en diameter på ca. 12 cm med en skål, et glas eller lignende. Kom en skefuld fyld på en dejcirkel og saml den til en lille halvmåne – pres kanten sammen og luk den godt til med en gaffel, så den får små hakker hele vejen langs lukningen. Gentag med de øvrige dejcirkler.

4
Færdig

Til sidst

Pensl samosaerne med samenpisket æg, drys med nigellafrø og bag samosaerne i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter, eller indtil de er gyldne. Servér de lune samosaer med myntedip.

previous
Grøn tabouleh med perlebyg
next
Fladbrød med lam, koriander og mild yoghurtdressing

Add Your Comment