Donuts | |
2 ½ dl fløde | |
50 g gær | |
160 g sukker | |
130 g smør | |
Saft (ca. 2 dl) og revet skal af 4 usprøjtede lime | |
Saft af 2 usprøjtede citroner | |
800 g hvedemel | |
2 tsk vaniljesukker | |
5 æggeblommer | |
1 liter smagsneutral olie til stegning | |
Limeglasur | |
2 pasteuriserede æggeblommer | |
300 g flormelis | |
1 spsk limesaft | |
1 knivspids lyserød pastafarve | |
1 knivspids grøn pastafarve | |
1 knivspids gul pastafarve | |
Pynt | |
Krymmel (gerne hjemmelavet) |
1 Færdig | FørstVarm fløden op i en lille gryde, til den får lillefingertemperatur (35-37 grader). Kom halvdelen af fløden i en skål, smuldr gæret i, og lad det stå. Den anden halvdel af fløden sætter du tilbage på blusset, og heri tilsætter du sukker og smør. Når det er opløst, tager du det af varmen. |
2 Færdig | DerefterRiv limeskallen på et rivejern. Pres saften ud af lime- og citronfrugterne, og kom den ned i en lille skål sammen med limeskallen. Kom hvedemel op i en stor skål, og tilsæt limeskal, limesaft, citronsaft, vaniljesukker og æggeblommer. Rør det sammen. Tilsæt herefter de to flødeblandinger, og ælt dejen sammen på køkkenbordet, indtil den er ensartet. Kom dejen tilbage i skålen. Kom et viskestykke over, stil den et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30 minutter. |
3 Færdig | OgRul herefter dejen forsigtigt ud til en tykkelse på cirka 1-1 ½ cm, og udstik dine donuts med udstikkere, et glas, eller hvad du ellers har i dit køkken. Læg dem på et stykke bagepapir med et viskestykke over, og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. |
4 Færdig | OgVarm olien op i en stor gryde til cirka 180 grader. Det er vigtigt, at den hverken er varmere eller koldere!, for hvis den er for varm, vil dine donuts brande på, og hvis den er for kold, vil de suge for meget olie. Kom nu dine donuts ned i olien, 4 ad gangen, og lad dem ligge dér i cirka 3 |
5 Færdig | OgLimeglasur: Rør æggehvider og flormelis sammen i en skål, pres limesaften derned, og rør |
6 Færdig | Til sidstDyb de afkølede donuts i glasuren, drys dit hjemmelavet krymmel på, og så er de klar til servering! Du kan også bruge almindelig krymmel, hvis du ikke har tid til at lave dit eget. |