1 ½ dl Bulleit Bourbon | |
½ ananas | |
3-5 chilier af eget valg (til denne, ville jeg gå med jalapeño eller aji amarillo) | |
5 fed hvidløg | |
1 rødløg | |
4,6 dl æblecidereddike | |
1 tsk. sort peber | |
1 ½ dl frisk citronsaft | |
1 spsk. olivenolie | |
Så meget salt som smagsløgene behager |
1 Færdig | FørstTag 1 deciliter Bulleit (gem den sidste halve deciliter til senere brug), og bring den kort i kog, til alkoholen forsvinder, og væsken koges ind. Det tager typisk en 6-10 minutter. Sæt den nu til side og lad den køle helt af. |
2 Færdig | DerefterNu skal du gøre alle dine grøntsager klar. Skær dit rødløg ud og dine chilier ud, og pil dine hvidløg. Det er op til dig selv, om du vil beholde kernerne i chilien eller ej. Hvis du beholder kernerne bliver saucen stærkere. |
3 Færdig | OgSkær nu din halve ananas ud i lidt mindre stykker, og grill dem ved høj varme i 2-3 minutter, eller indtil de er karamelliseret en smule på overfladen. Når det er tilfældet, kommer du ananassen i blenderen. |
4 Færdig | OgTilsæt nu æblecidereddike, citronsaft, peber, salt, olivenolie, og blend det hele. Hvis du vil have en tynd sauce, skal du blende længere, og kan du godt lide den mere chunky og funky, så skal du blende i kortere tid. Herefter smager du til med salt, hvis det mangler. |
5 Færdig | OgKom din helt nedkølede Bulleit Bourbon-reduktion op i blenderen, og blend igen. |
6 Færdig | Til sidstTil sidst tilføjer du de sidste 0,5 deciliter “rå” Bulleit og blender en sidste gang. |