• Home
  • Efterår
  • Daal med skyr, cherrytomater, koriander og saltede mandler
Daal med skyr, cherrytomater, koriander og saltede mandler

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 dl rapsolie
1 bananskalotteløg, ca. 200 g
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 gulerod
50 g frisk ingefær
2 spsk karry madras
250 g røde linser
7 dl vand
1½ tsk salt
4 limeblade
250 g tomater fra dåse
1 dåse kokosmælk
½ dl citronsaft
Toppings
100 g friske cherrytomater, skåret i kvarte
¼ bundt frisk koriander
4 spsk skyr
50 g ristede og hakkede saltede mandler

Daal med skyr, cherrytomater, koriander og saltede mandler

Af: Lasse Skjønning Andersen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm olien i en stor gryde. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint, og kom det i den varme olie sammen med karry. Lad det hele stege i 4-5 minutter, løgene skal ikke tage for meget farve.

2
Færdig

Derefter

Skyl guleroden og skær den i små tern og kom i gryden. Skyl linserne og kom dem i gryden, steg dem hurtigt af og tilsæt vand, salt og limeblade. Kog linserne til de har absorberet væden, tilsæt tomater og kokosmælk og kog videre til grøden har den rette konsistens. Smag til med salt og citronsaft.

3
Færdig

Til sidst

Top daalen med cherrytomater, hakkede saltede mandler, friske koriander og skyr.

previous
Stegt flæsk bygotto med frisk æble, nakkefilet, Vesterhavsost og persille
next
Spelt-ruggrød med kvædekompot, skyr og ristede hasselnødder

Add Your Comment