800 g dådyr eller anden vildtfilet | |
100 g tørrede blåbær | |
1 pose grønkål | |
3 østers | |
3 spsk ristet jordnøddeolie | |
3 spsk citronsaft | |
1 bdt. persille | |
3 klementiner | |
2 fed hvidløg | |
1 bdt. hård timian | |
Vindruekerneolie | |
En god klat smør | |
Salt | |
Peber |
1 Færdig | FørstVarm en gryde med vand og lidt salt op. Når vandet koger, blancherer du 200 gram grønkål i cirka 45 sekunder. Køl ned i isvand bagefter. Vrid det godt for vand, og blend det til en glat puré med lidt salt, peber og vindruekerneolie. Hold puréen ved stuetemperatur. |
2 Færdig | DerefterÅbn østersene, og tag dem ud af skallen. Skyl dem i koldt vand, så alt eventuelt sand er væk. Hak dem fint, og bland dem med jordnøddeolie og citronsaft. Hold dem på køl. Skræl klementinerne, og del dem ud i fileter. Hak persillen groft, og vend den i lidt olie og citronsaft. |
3 Færdig | OgVarm en pande godt op. Tilsæt lidt olivenolie, og steg dådyrfileten ved høj varme. Den må ikke blive branket, men skal have farve. Steg den cirka 3-4 minutter på hver side. Når den er stegt på den ene side, tilsætter du hvidløg og timian på panden. |
4 Færdig | Til sidstNår kødet næsten er færdigt, tilsætter du smør til panden og overhælder kødet gentagne gange med det smeltede smør. Det giver en dejlig skorpe. Tag kødet fra, og lad det trække. Skru lidt op for panden, og lynsteg grønkålen ved høj varme. Skær kødet i skiver, og spis det hele sammen, mens det er varmt. |