Croque Monsieur-vaffel

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Kålvafler
250 g kål
3 æg
2,5 dl. mel jeg bruger kikærtemel
1,5 spsk. loppefrøskaller
1 ekstra dl. mel
salt
4 dl. vand
Fyld
3 tomater
3 spsk. sennep
3-4 spsk. smør
4 skiver skinke (kan udelades)
3-4 dl. revet ost, gouda eller emmentaler
salt og peber

Croque Monsieur-vaffel

Af: Camilla Stemann Jensen / Foto: Jesper Glyrskov

Croque monsieur er en gammel klassiker, som jeg først for nylig har kastet min kærlighed på. Med masser af kål, ost og smør føler jeg, at jeg får lidt ekstra energi i de kolde vintermåneder. Og forestil jer denne fætter en søndag morgen med tømmermænd – ja tak!

Sådan gør du

1
Færdig

FØRST

Riv kål på et rivejern eller mandolinjern. Hæld kålen i en skål, og bland det sammen med æg, vand, mel, loppefrøskaller og salt. Lad det hvile i ca. 10 minutter. Dejen ligner ikke en dej, der bliver til vafler, men bare rolig – den skal nok forme sig.

2
Færdig

DEREFTER

Tænd for vaffeljernet, og kom efter et par minutter 1 dl dej på. Fordel det ud til kanten med en gaffel. Bag i ca. 4-5 minutter, og lav i alt 10 belgiske vafler.
Tip: For mere smag i vaflerne prøv da at erstatte vand med grøntsagsbouillon. Det kan du i øvrigt gøre ved alle salte vafler.

3
Færdig

OG

Mens vaflerne bager, skæres tomaten i tynde skiver, og de resterende ingredienser gøres klar.

4
Færdig

OG

Smør halvdelen af vaflerne med smør, og den anden halvdel med sennep. Oven på smørret placeres skinken og halvdelen af osten. Krydr med salt og peber, og læg den anden vaffel med sennep oven på som en sandwich. Drys til sidst med ost og salt og peber på toppen.

5
Færdig

TIL SIDST

Bag alle fire monsieurs i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, eller til osten er smeltet, og skorpen er gylden. Tip: Opgradér din croque monsieur til en croque madame med vaffel-spejlæg på toppen. Hæld blot olie på vaffeljernet, lav fire spejlæg (2 ad gangen), og put dem på toppen med vaffelmønster, når monsieur er ude af ovnen.

previous
Fastelavnsvafler med hindbær -og chokolademousse
next
Avocado smash-toast

Add Your Comment