Kålvafler | |
250 g kål | |
3 æg | |
2,5 dl. mel | |
1,5 spsk. loppefrøskaller | |
1 ekstra dl. mel | |
salt | |
4 dl. vand | |
Fyld | |
3 tomater | |
3 spsk. sennep | |
3-4 spsk. smør | |
4 skiver skinke | |
3-4 dl. revet ost, gouda eller emmentaler | |
salt og peber |
Croque monsieur er en gammel klassiker, som jeg først for nylig har kastet min kærlighed på. Med masser af kål, ost og smør føler jeg, at jeg får lidt ekstra energi i de kolde vintermåneder. Og forestil jer denne fætter en søndag morgen med tømmermænd – ja tak!
1 Færdig | FØRSTRiv kål på et rivejern eller mandolinjern. Hæld kålen i en skål, og bland det sammen med æg, vand, mel, loppefrøskaller og salt. Lad det hvile i ca. 10 minutter. Dejen ligner ikke en dej, der bliver til vafler, men bare rolig – den skal nok forme sig. |
2 Færdig | DEREFTERTænd for vaffeljernet, og kom efter et par minutter 1 dl dej på. Fordel det ud til kanten med en gaffel. Bag i ca. 4-5 minutter, og lav i alt 10 belgiske vafler. |
3 Færdig | OGMens vaflerne bager, skæres tomaten i tynde skiver, og de resterende ingredienser gøres klar. |
4 Færdig | OGSmør halvdelen af vaflerne med smør, og den anden halvdel med sennep. Oven på smørret placeres skinken og halvdelen af osten. Krydr med salt og peber, og læg den anden vaffel med sennep oven på som en sandwich. Drys til sidst med ost og salt og peber på toppen. |
5 Færdig | TIL SIDSTBag alle fire monsieurs i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, eller til osten er smeltet, og skorpen er gylden. Tip: Opgradér din croque monsieur til en croque madame med vaffel-spejlæg på toppen. Hæld blot olie på vaffeljernet, lav fire spejlæg (2 ad gangen), og put dem på toppen med vaffelmønster, når monsieur er ude af ovnen. |