Citronkage

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Bund
150 g smør
100 g sukker
190 g marcipan
2 æg
100 g mandelmel
2 tsk bagepulver
60 g kartoffelmel
Citroncreme
2 blade husblas
Saft og revet skal af 2 usprøjtede citroner
Saft af 2 usprøjtede lime
250 g sukker
4 æg
100 g smør
Marengstoppe
100 g pasteuriserede æggehvider
85 g sukker
1 tsk gul pastafarve

Citronkage

Af: Liv Martine og Simone Thorup Eriksen, fra bogen 'Kagetid'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Pisk smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt herefter æggene, og fortsæt med at piske. Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem ned i marcipanmassen med en dejskraber.

2
Færdig

Derefter

Tag din springform, beklæd bunden med bagepapir, og hæld dejen herned i. Bag kagebunden i springformen i 40-50 minutter. Du kan tjekke, om den er færdig ved at stikke en tynd kniv ned i midten af bunden. Hvis der ikke er dej tilbage på kniven, er den færdig.

3
Færdig

Og

Lad bunden køle helt af. Skær herefter langs kanten ad kagen for at frigøre den fra springformen. Afmål et stykke kageplast, så det kan nu hele vejen rundt om kagen, og placer det langs indersiden ad springformens kant. Så er kagen klar til at få citroncreme på.

4
Færdig

Og

Kom husblassen i blød i koldt vand, så den er helt dækket af vand. Riv skallen af citronerne, og pres herefter saften fra både citron og lime ned i en gryde, og kog det op sammen med halvdelen af sukkeret. Brug en elpisker til at piske den anden halvdel af sukkeret sammen med æggene i 10 minutter, indtil massen er lys og luftig, og hæld den så over i den varme lime-citronsaft. Fortsæt med at røre i gryden, til cremen begynder at tykne, og tag den af varmen. Smelt til sidst smørret i. Hæld citroncremen over den afkølede bund, og sæt kagen på frys i 30 minutter.

5
Færdig

Til sidst

Pisk æggehvider og sukker sammen til en sej marengs. Du skal minimum piske i 10 minutter med en elpisker. Kom herefter marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og lav dutter ovenpå
kagen. Begynd fra midten, og bevæg dig ud mod kanterne. Så er der serveret!

previous
Donuts
next
Churros

Add Your Comment