Bund | |
150 g smør | |
100 g sukker | |
190 g marcipan | |
2 æg | |
100 g mandelmel | |
2 tsk bagepulver | |
60 g kartoffelmel | |
Citroncreme | |
2 blade husblas | |
Saft og revet skal af 2 usprøjtede citroner | |
Saft af 2 usprøjtede lime | |
250 g sukker | |
4 æg | |
100 g smør | |
Marengstoppe | |
100 g pasteuriserede æggehvider | |
85 g sukker | |
1 tsk gul pastafarve |
1 Færdig | FørstTænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Pisk smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt herefter æggene, og fortsæt med at piske. Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem ned i marcipanmassen med en dejskraber. |
2 Færdig | DerefterTag din springform, beklæd bunden med bagepapir, og hæld dejen herned i. Bag kagebunden i springformen i 40-50 minutter. Du kan tjekke, om den er færdig ved at stikke en tynd kniv ned i midten af bunden. Hvis der ikke er dej tilbage på kniven, er den færdig. |
3 Færdig | OgLad bunden køle helt af. Skær herefter langs kanten ad kagen for at frigøre den fra springformen. Afmål et stykke kageplast, så det kan nu hele vejen rundt om kagen, og placer det langs indersiden ad springformens kant. Så er kagen klar til at få citroncreme på. |
4 Færdig | OgKom husblassen i blød i koldt vand, så den er helt dækket af vand. Riv skallen af citronerne, og pres herefter saften fra både citron og lime ned i en gryde, og kog det op sammen med halvdelen af sukkeret. Brug en elpisker til at piske den anden halvdel af sukkeret sammen med æggene i 10 minutter, indtil massen er lys og luftig, og hæld den så over i den varme lime-citronsaft. Fortsæt med at røre i gryden, til cremen begynder at tykne, og tag den af varmen. Smelt til sidst smørret i. Hæld citroncremen over den afkølede bund, og sæt kagen på frys i 30 minutter. |
5 Færdig | Til sidstPisk æggehvider og sukker sammen til en sej marengs. Du skal minimum piske i 10 minutter med en elpisker. Kom herefter marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og lav dutter ovenpå |