Churros

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Dej
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker
25 g stuetempereret smør
2 dl vand
Saft og revet skal fra 1 citron
175 g hvedemel
1 æg
1 liter smagsneutral olie
Chokoladeovertræk og kagepose
100 g mørk chokolade

Churros

Af: Liv Martine og Simone Thorup Eriksen, fra bogen 'Kagetid'

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Pisk sukker, vaniljesukker og stuetempereret smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter vand, riv citronskallen ned i, og pres ligeledes citronsaften deri. Sæt det over at koge, og sigt melet ned i gryden, mens du rører rundt. Bliv ved med at røre, indtil massen tykner. Tag gryden af blusset, tilsæt ægget, og rør, til dejen er ensartet. Kom dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl.

2
Færdig

Derefter

Kom olien i en gryde, og varm den op til 180 grader. Det er vigtigt, at den hverken er varmere eller koldere. Du kan bruge et termometer til at tjekke temperaturen. Hvis olien er for varm, vil dine churros brænde på, og hvis den er for kold, vil de suge for meget olie.

3
Færdig

Og

Sprøjt herefter dejen ned i olien direkte fra sprøjteposen. Brug en saks til at klippe dejen over fra sprøjteposen. Dine churros skal være 4-5 cm lange. Kom 6 churros i ad gangen, og kog dem i cirka 5 minutter. Lad dem køle af på en rist eller på et stykke køkkenrulle.

4
Færdig

Til sidst

Temperer din chokolade. Dyp herefter halvdelen af dine churros i chokolade – og de er klar til servering!

previous
Citronkage
next
Æbledessert

Add Your Comment