Dej | |
50 g sukker | |
2 tsk vaniljesukker | |
25 g stuetempereret smør | |
2 dl vand | |
Saft og revet skal fra 1 citron | |
175 g hvedemel | |
1 æg | |
1 liter smagsneutral olie | |
Chokoladeovertræk og kagepose | |
100 g mørk chokolade |
1 Færdig | FørstPisk sukker, vaniljesukker og stuetempereret smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter vand, riv citronskallen ned i, og pres ligeledes citronsaften deri. Sæt det over at koge, og sigt melet ned i gryden, mens du rører rundt. Bliv ved med at røre, indtil massen tykner. Tag gryden af blusset, tilsæt ægget, og rør, til dejen er ensartet. Kom dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl. |
2 Færdig | DerefterKom olien i en gryde, og varm den op til 180 grader. Det er vigtigt, at den hverken er varmere eller koldere. Du kan bruge et termometer til at tjekke temperaturen. Hvis olien er for varm, vil dine churros brænde på, og hvis den er for kold, vil de suge for meget olie. |
3 Færdig | OgSprøjt herefter dejen ned i olien direkte fra sprøjteposen. Brug en saks til at klippe dejen over fra sprøjteposen. Dine churros skal være 4-5 cm lange. Kom 6 churros i ad gangen, og kog dem i cirka 5 minutter. Lad dem køle af på en rist eller på et stykke køkkenrulle. |
4 Færdig | Til sidstTemperer din chokolade. Dyp herefter halvdelen af dine churros i chokolade – og de er klar til servering! |