# × luk
0 0
Chokoladevafler med havtorncreme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Havtorncreme
½ l fløde
50 g flormelis
150 g havtornkompot (se nedenfor)
Havtornkompot
125 g frosne havtorn
62 g rørsukker
½ dl vand
2 spsk. kartoffelmel
Chokoladevafler
150 g smør + smør til bagning
400 g hvedemel
25 g kakaopulver
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
160 g rørsukker
2 æg
7 ½ dl sødmælk
40 g god mørk chokolade, gerne Callebaut
50 g flormelis
Skovsyreblade til pynt

Chokoladevafler med havtorncreme

Opskrift: Agnete og Poul Wulff / Foto: Stine Christiansen

Hvorfor ikke kombinere to skønne ting – chokolade og
nybagte vafler? De er skønne med havtorncremen.

Sådan gør du

1
Færdig

Havtornkompot

Kom havtorn og sukker i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Hæld vandet i et glas, og rør kartoffelmel ud i det. Tag gryden af varmen, og tilsæt lidt efter lidt kartoffelmelsblandingen, mens du rører i det, til det har en passende konsistens.

2
Færdig

Havtorncreme

Pisk fløden, til den er ret fast. Sigt flormelis i flødeskummen, bland det sammen, og vend det derefter med havtornkompotten. Bærcremen skal spises i løbet af en dag, da den ellers falder sammen.

3
Færdig

Chokoladevafler

Smelt smørret, og lad det køle ned.

Bland mel, kakao, salt, bagepulver og sukker i en stor skål. Slå æggene ud i en anden skål, pisk dem let sammen, og tilsæt mælken.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn, og hæld den i de tørre ingredienser sammen med det smeltede smør og ægge-mælkeblandingen. Bland det hele sammen med en stavblender eller håndmixer. Vaffeldejen kan holde sig på køl i 2 dage.

Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne én efter én. Dæk halvdelen af hver vaffel med et stykke bagepapir, og sigt flormelis ud over den anden halvdel. Skær et snit fra midten af hver vaffel ud til kanten, og fold vaflen ind over sig selv i en portionsskål, så ét hjerte ligger ind over et andet.

Lav en kugle af havtorncremen med en ske, læg den i en vaffel, og pynt med skovsyreblade.

previous
Rødgrød med flødeskum
next
Hindbærchok

Add Your Comment