Havtorncreme | |
½ l fløde | |
50 g flormelis | |
150 g havtornkompot (se nedenfor) | |
Havtornkompot | |
125 g frosne havtorn | |
62 g rørsukker | |
½ dl vand | |
2 spsk. kartoffelmel | |
Chokoladevafler | |
150 g smør + smør til bagning | |
400 g hvedemel | |
25 g kakaopulver | |
½ tsk. salt | |
2 tsk. bagepulver | |
160 g rørsukker | |
2 æg | |
7 ½ dl sødmælk | |
40 g god mørk chokolade, gerne Callebaut | |
50 g flormelis | |
Skovsyreblade til pynt |
Hvorfor ikke kombinere to skønne ting – chokolade og
nybagte vafler? De er skønne med havtorncremen.
1 Færdig | HavtornkompotKom havtorn og sukker i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Hæld vandet i et glas, og rør kartoffelmel ud i det. Tag gryden af varmen, og tilsæt lidt efter lidt kartoffelmelsblandingen, mens du rører i det, til det har en passende konsistens. |
2 Færdig | HavtorncremePisk fløden, til den er ret fast. Sigt flormelis i flødeskummen, bland det sammen, og vend det derefter med havtornkompotten. Bærcremen skal spises i løbet af en dag, da den ellers falder sammen. |
3 Færdig | ChokoladevaflerSmelt smørret, og lad det køle ned. Bland mel, kakao, salt, bagepulver og sukker i en stor skål. Slå æggene ud i en anden skål, pisk dem let sammen, og tilsæt mælken. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn, og hæld den i de tørre ingredienser sammen med det smeltede smør og ægge-mælkeblandingen. Bland det hele sammen med en stavblender eller håndmixer. Vaffeldejen kan holde sig på køl i 2 dage. Pensl vaffeljernet med smør, og bag vaflerne én efter én. Dæk halvdelen af hver vaffel med et stykke bagepapir, og sigt flormelis ud over den anden halvdel. Skær et snit fra midten af hver vaffel ud til kanten, og fold vaflen ind over sig selv i en portionsskål, så ét hjerte ligger ind over et andet. Lav en kugle af havtorncremen med en ske, læg den i en vaffel, og pynt med skovsyreblade. |