Byggrød med muslinger og græskar

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 l fiskefond
1 håndfuld persille
3 fed hvidløg
½ l hvidvin
2 kg hjertemuslinger
1 græskar
200 g sukker
200 g risvineddike
200 g vand
50 g smør
100 g parmesan
1 bdt. krondild
500 g perlebyg
Olivenolie
Salt og peber

Byggrød med muslinger og græskar

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm eddiken, sukkeret og vandet op til kogepunktet. Skræl græskarret, og skær det i tynde skiver på et mandolinjern. Pluk krondilden. Læg græskar og krondild i en beholder, og hæld den kogende syltelage over. Lad det trække en time, og sæt på køl.

2
Færdig

Derefter

Varm lidt olie op med persille og hvidløg. Tilsæt muslingerne, og hæld 4 deciliter hvidvin på. Damp igennem, til muslingerne åbner sig. Så snart de gør det, tager du dem fra blusset og piller dem ud af skallerne. Væsken fra muslingerne hælder du fra og gemmer til senere.

3
Færdig

Og

Varm lidt olie op, og rist perlebyggen let, uden den tager farve. Hæld en deciliter hvidvin på. Lad det koge tæt ind, og tilsæt fond lidt ad gangen, så risene er dækket hver gang. Bliv ved, til risene er al dente – men ikke har for meget bid. Tilsæt smør og revet parmesan. Smag til med salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Marinér det syltede græskar, krondilden og muslingerne med lidt olivenolie, salt og lidt syltelage. Servér oven på byggrøden.

previous
Grønne blommer i te, hvid chokolade og iste
next
Svinenakke, græskar, nye løg og kaffe

Add Your Comment