# × luk
0 0
Butternutcaprese med figner og burrata

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 butternut squash
1 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
4 figner
1 kugle burrata (kan erstattes af bøffelmozzarella)
30 g pinjekerner
skovsyre eller basilikum til pynt
Balsamicoglace
2 dl balsamicoeddike

Butternutcaprese med figner og burrata

Af: Emma Martiny fra bogen 'Grøntsagsglæde'

Sådan gør du

Burrata er en italiensk ost af mozzarella og fløde, der smager farligt fantastisk. Min favoritmåde at servere den på er sammen med sød, ristet butternutgræskar, smukke figner, pinjekerner og frisk basilikum. Husk at drysse godt med salt og peber over burrataen samt at give det hele et dryp syrlig balsamicoglace.

1
Færdig

Først

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skræl butternutgræskarret med en kartoffelskræller eller en skarp kniv. Skær det derefter i tynde, runde skiver hele vejen på tværs. Kernerne kan spises, når de har været i ovnen, så de behøver ikke fjernes, inden græskarret skæres i skiver. Fordel skiverne på bagepladen, og pensl dem med olivenolie. Kværn salt og peber over, og sæt bagepladen i ovnen i 20-30 minutter, til butternutskiverne er møre og let gyldne.

2
Færdig

Derefter

Kog balsamicoeddike i en lille kasserolle, til mængden er halveret, og væsken tykner. Hæld det i et skoldet glas, og lad glacen køle af. Opbevares i køleskabet og holder sig frisk i flere måneder.

3
Færdig

Til sidst

Placér dernæst butternutskiverne på et salatfad. Skær fignerne i skiver, og fordel dem over fadet. Placér burrata i midten, og kværn salt og peber over. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over salaten. Dryp med balsamicoglace, og pynt med skovsyre eller basilikum.

previous
Melon- og halloumisalat
next
Falafelpizza

Add Your Comment