• Home
  • Dansk
  • Brisler med porrepuré, sauterede porrer, løg, ærteskud og brunet smør
Brisler med porrepuré, sauterede porrer, løg, ærteskud og brunet smør

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 brisler (kan købes hos en slagter)
1 ½ bdt. porrer
1 potte ærteskud
3 små løg
100 g smør
Salt og peber
1 spsk æbleeddike
1 spsk god olivenolie
1-2 spsk rugmel
1 fed hvidløg
3 kviste timian
Saft og skal fra en citron
Vindruekerneolie

Brisler med porrepuré, sauterede porrer, løg, ærteskud og brunet smør

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tag det ene bundt porrer, og skær dem helt tyndt. Lad dem stege i vindruekerneolie ved helt lav temperatur. Det er meget vigtigt, at det foregår langsomt, så du undgår, de brænder på. Lad dem stege fuldstændig bløde og blive svagt karamelliserede. Tilsæt eventuelt lidt smør, så porrerne bliver rige i smagen.

2
Færdig

Derefter

Når de er helt bløde, blender du dem til en glat puré. Smag til med salt, peber og eventuelt æbleeddike. Lad puréen stå ved stuetemperatur. Varm en pande op, og steg løgene på skæresiden uden fedtstof. Lad dem få rigeligt med farve. Når de er blevet bløde og har fået farve, trækker du dem fra varmen. Hold dem varme under sølvpapir i en ovn ved 60 grader.

3
Færdig

Og

Rengør brislerne for fedt og hinder. Lad dem udvande for blod i rindende vand cirka 10 minutter. Skær brislerne i mindre stykker, og vend dem i rugmel. Varm en pande op, og tilsæt lidt stegeolie. Læg brislerne på panden, og steg dem grundigt på den ene side. Sørg for, de bliver flot brunet af og får en sprød skorpe. Når du vender dem, tilsætter du hvidløg og timian. Tilsæt så smørret, og hæld det gentagne gange over brislerne, så det bruser op og bruner. Gør det konstant i 2-3 minutter. Tag så brislerne fra panden, og lad dem trække 1 minut. Sigt stegesmørret over i en lille gryde, og hold det lunt.

4
Færdig

Og

Varm nu lidt smør og vand op i en lille gryde. Tag det sidste halve bundt porrer, og skær dem i tynde skiver. Damp dem i smør- og vandblandingen. Krydr med salt, peber og citronsaft.

5
Færdig

Til sidst

Lun porrepuréen op, smag til med lidt æbleeddike og salt. Læg den i bunden af en dyb tallerken, og læg brislerne, de lune løgskaller og ærteskuddene ved. Anret de dampede porreskiver hen over, og hæld til sidst det lune, brunede smør over. Giv godt med citronskal og saft til sidst.

previous
Stenbiderrogn med rå okse, rødbeder, grape og hasselnød
next
Hel, bagt porre, makrel, tang og citron

Add Your Comment