Brandade de morue (mos af saltet torsk)

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

½ kg saltet torsk (klipfisk, købes eller bestilles hos fiskehandleren)
1 dl olivenolie
2 ½ dl olivenolie
1 ¼ dl kogt mælk eller fløde
Salt og friskkværnet hvid peber

Brandade de morue (mos af saltet torsk)

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Dag 1: Udvand fisken i rigeligt vand, og skift vandet 4 gange, ca. hver anden time.

2
Færdig

Derefter

Dag 2: Ved tilberedning: Skær fisken i grove stykker, og lad den simre i vand i 8 min. Tag fisken op, og fjern eventuelle skind og benrester.

3
Færdig

Og

Varm 1 dl olivenolie i en tykbundet gryde til det begynder at ryge. Tilsæt torsken, og mos den forsigtigt sammen med olien til en jævn masse. Tag gryden af varmen, når fisk og olie er blevet til en fin mos. Tilsæt skiftevis 2,5 dl olivenolie og mælk eller fløde lidt ad gangen, og rør den ind i fiskemassen.

4
Færdig

Til sidst

Smag til med salt og peber, og gratiner brandaden i ovnene til den får en sprød, brun overflade, eller server den i et fad med skiver af godt hvedebrød, der er ristet gyldne i olivenolie.

previous
Canard aux olives (and med oliven)
next
Sekihan

Add Your Comment