½ kg saltet torsk (klipfisk, købes eller bestilles hos fiskehandleren) | |
1 dl olivenolie | |
2 ½ dl olivenolie | |
1 ¼ dl kogt mælk eller fløde | |
Salt og friskkværnet hvid peber |
1 Færdig | FørstDag 1: Udvand fisken i rigeligt vand, og skift vandet 4 gange, ca. hver anden time. |
2 Færdig | DerefterDag 2: Ved tilberedning: Skær fisken i grove stykker, og lad den simre i vand i 8 min. Tag fisken op, og fjern eventuelle skind og benrester. |
3 Færdig | OgVarm 1 dl olivenolie i en tykbundet gryde til det begynder at ryge. Tilsæt torsken, og mos den forsigtigt sammen med olien til en jævn masse. Tag gryden af varmen, når fisk og olie er blevet til en fin mos. Tilsæt skiftevis 2,5 dl olivenolie og mælk eller fløde lidt ad gangen, og rør den ind i fiskemassen. |
4 Færdig | Til sidstSmag til med salt og peber, og gratiner brandaden i ovnene til den får en sprød, brun overflade, eller server den i et fad med skiver af godt hvedebrød, der er ristet gyldne i olivenolie. |