• Home
  • Dansk
  • Braiseret svinenakkefilet med røget marv, rosenpeber, persille og Pommes Anna
Braiseret svinenakkefilet med røget marv, rosenpeber, persille og Pommes Anna

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Pommes Anna
100 g andefedt
2 kg skrællede bagekartofler
1/2 bdt. timian
Salt og peber
4 skalotteløg
Braiseret svinenakkefilet og sauce
800 g svinenakkefilet
2 l hønsefond
6 skalotteløg, hakket groft
1 halveret hvidløg
1 bdt. timian
10 sorte peberkorn
2 laurbær
2 dl rødvin
3 dl portvin
100 g smør
10 hele rosenpeberkorn
50 g hakket, røget marv
2 spsk hakket persille

Braiseret svinenakkefilet med røget marv, rosenpeber, persille og Pommes Anna

Af: Adrien Norwood

Sådan gør du

1
Færdig

Pommes Anna

1. Hak skalotteløg fint sammen med timian, og lad det simre i andefedt i en lille gryde. Skær 1 mm tynde skiver af bagekartoflerne, og vend dem i det krydrede andefedt.

2. Find to dybe bradepander, der passer oven i hinanden, og beklæd den ene med bagepapir. Læg kartoffelskiverne i lag, og drys med salt og peber en gang imellem.
Bag Pommes Annaen ved 150 grader i cirka 1 time, eller til den er så mør, at man nemt kan stikke en kniv i den.

3. Sæt den anden bradepande oven i den fyldte, og læg noget tungt oveni, imens den køler af. Efter mindst 4 timer på køl skærer du Pommes Annaen i tykke skiver, som steges sprøde i olie inden servering.

Tip: Du kan eventuelt lave din Pommes Anna dagen før.

2
Færdig

Braiseret svinenakkefilet og sauce

1. Brun nakkefileten på alle sider i olie i bunden af en stor gryde. Fjern kødet, og tilsæt skalotteløg, hvidløg, peber, laurbær og timian.

2. Efter 2 minutter koger du bunden af gryden af med rødvin og portvin. Reducér vinen ind, til der næsten ikke er noget tilbage, og hæld fonden på. Læg kødet ned i saucen, og sæt låg på gryden.

3. Braiser kødet mørt i ovnen i cirka 3 timer ved 130 grader. Lad det hvile i saucen, til det har stuetemperatur, og tag det herefter op. Sigt, og reducer saucen, til den tykner. Montér den med smør, og smag til med salt.

4. Skær nu nakkefileten i tykke skiver, og lun dem op i saucen inden servering. Servér den glaserede nakkefilet drysset med knust rosenpeber, persille og røget marv, som lige er svitset kort på en hed pande.

previous
Blondie med macadamianødder
next
Vildtragout med græskar

Add Your Comment