1 stk. lammehals | |
Laurbærblade | |
Peberkorn | |
1 bdt. persille | |
600 g skrællede gulerødder | |
3 fed hvidløg | |
2 skalotteløg | |
100 g havtornsaft | |
2 spsk brun farin | |
2 dl hvidvinseddike | |
1 spsk røget paprika | |
500 ml vand | |
1 surdejsbrød | |
4 stk. udvandet marv | |
1 bdt. timian | |
1 bdt. merian | |
1 glas oliven | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstStart med at varme en tykbundet gryde godt op. Brun lammehalsen af på alle sider. Dæk halsen med vand, og tilsæt laurbærblade, peberkorn, persillestilke og lidt salt. Læg låg på gryden, og lad halsen braisere i 4-5 timer. |
2 Færdig | DerefterVarm en sauterpande op, og svits skalotteløg og hvidløg. De må ikke få farve - kun blive bløde. Skær gulerødderne i mindre stykker, og svits dem med. Efter 5 minutter tilsætter du vand og farin. Lad det hele koge lidt igennem, tilsæt havtorn saften, og skru herefter ned, så det bare simrer. Det skal simre en times tid. Herefter skulle du gerne have en tykkere væske, og gulerødderne er blevet puréagtige. Hvis ikke, så blend det hele hurtigt med en stavblender. |
3 Færdig | OgNår lammehalsen er helt mør, så kødet falder fra benene, tager du den op og plukker kødet fra. Lagen sigtes og reduceres kraftigt. Når lagen er klar, trækker du gryden fra og lægger kødet tilbage i gryden. |
4 Færdig | Til sidstHak nu persille, merian og timian. Skær en tyk skive brød, og rist den i ovnen. Tag kødet op af lagen, og vend det med de hakkede urter i en skål. Tilsæt lidt af lagen og olivenolien, inden du hakker dine oliven groft og vender dem i. Smag til med salt og peber. Server kødet med chutneyen og det ristede brød smurt med marv. |