1 kg blandede beder eller rødbeder | |
4-5 rødløg | |
4 fed hvidløg | |
40 g smør | |
1 tsk tørret timian | |
1 bundt purløg | |
Salt, peber | |
Kartoffelmos | |
1 ½ kg bagekartofler | |
50 g smør | |
2 dl mælk | |
Salt, peber |
1 Færdig | FørstSkræl bederne, og skær dem i cirka halvanden centimeter store tern. Pil rødløgene, og hak dem groft. Pil også hvidløgene, og knus dem groft med et knivblad. |
2 Færdig | DerefterSmelt smørret på en stor pande, og lad det brune af. Tilsæt beder, løg, hvidløg og timian, og sauter ved lav til jævn varme under hyppig omrøring, til rodfrugterne er møre, og løgene er karamelliserede. Det tager cirka 30 minutter afhængigt af varmen på panden. Krydr med salt og peber. |
3 Færdig | OgSkræl kartoflerne, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de er møre, og mos dem med smør og mælk. Smag til med salt og peber. |
4 Færdig | Til sidstHak purløget, og fordel kartoffelmosen på tallerkener. Top med rodfrugtblandingen, og drys med purløg. |