300 g bælgede edamamebønner (eller grønne ærter) | |
2 avocadoer i skiver | |
1 æble i skiver | |
1 julesalat i skiver | |
1 håndfuld feldsalat eller babyspinat | |
125 g blåbær (eller kerner fra ½ granatæble) | |
1 bundt purløg, fintklippet | |
Dressing | |
4 spsk olivenolie | |
6 spsk limesaft | |
½ tsk tørret knust chili | |
1 tsk sukker | |
1½-2 tsk groft havsalt | |
½-1 tsk friskkværnet peber | |
Tilbehør | |
Friske koriander- og/eller mynteblade |
1 Færdig | FørstHæld rigeligt kogende vand (tilsat lidt salt) over bønnerne. Lad dem stå i 2 minutter og hæld vandet fra. Skyl bønnerne under rindende vand og stil dem til side. |
2 Færdig | DerefterKlargør de andre grøntsager og bland dem med bønnerne i en skål. |
3 Færdig | OgBland en dressing af olie, limesaft, chili og sukker og smag til med salt og peber. |
4 Færdig | Til sidstHæld dressingen over og blandt godt, drys med grønt og servér evt. sammen med godt brød eller som tilbehørsret. |