Blomkålspizza med kartoffel, courgette og feta

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stort (500 g) blomkålshoved
100 g mandelmel
1 tsk tørret oregano
1 tsk havsalt og friskkværnet sort peber
4 æg
Kartoffeltopping
3 mellemstore, faste kartofler
1 lille courgette
2 spsk havsalt
4 spsk olivenolie
100 g feta, smuldret
1 lille rødløg, pillet og fintsnittet
2 spsk timianblade, hakket groft
Havsalt og friskkværnet sort peber

Blomkålspizza med kartoffel, courgette og feta

Foto og opskrifter: fra bogen 'Little Green Kitchen'

Vi taler ofte om pizza som den ting, vi kan læsse en masse grøntsager på, hvorefter vores børn gladeligt spiser dem. Men hvis vi skal være helt ærlige, piller de som regel det meste af fyldet af, så de sidder tilbage med små stykker margherita (tomatsauce og ost). Men kartoffelpizza er altid et hit hos dem. Den er sprød, kulhydratholdig og uden for mange mærkelige ting ovenpå. Dét, vi er vilde med, er, at den er så nem at lave. Vi laver den som hvid pizza, så der skal ikke sauce på. Her serverer vi den på en bund af blomkål, der er endnu et trick for at få flere grøntsager med (mandelmelet giver den en sød smag). Skal det være endnu nemmere, kan du bruge libanesiske fladbrød som bund, og så er pizzaen færdig på ingen tid. Vi giver børnene den enkle udgave og kommer ekstra grønt på vores egne stykker, så alle bliver glade.

En hjælpende hånd: En pizza behøver ikke være rund eller firkantet - den kan se ud præcis, som du vil have det. Så lad børnene være dem, der former bunden. Vis dem, hvordan man trykker dejen flad, og lad dem så bestemme, om der skal være én stor eller flere mindre. Lad dem også lægge fyldet på deres eget stykke.

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm ovnen op til 200° og læg bagepapir på en bageplade.

Blomkålsbunden: Skær blomkålen i mindre stykker (brug også den lyse del af stokken), kom dem i en foodprocessor og blend, til du har en fin, rislignende konsistens. Mål 1 liter blomkålsris af og hæld dem i en stor skål. Hæld mandelmel, oregano, salt og peber i og bland det med hænderne. Lav en fordybning i midten og slå æggene ud i den. Pisk æggene sammen med en gaffel. Brug hænderne og træk de tørre ingredienser ind mod midten, til alt er blandet godt sammen, og du kan forme blandingen til en kugle. Den skal være mere løs og våd end almindelig brøddej. Lad den hvile i 10 minutter.

2
Færdig

Derefter

Flyt dejen over på bagepladen og form den til en stor pizza ved at trykke den flad med hænderne, så kanterne bliver en smule højere end resten. Bag pizzabunden midt i ovnen i 15 minutter, eller til den er let gylden og fast.

3
Færdig

Og

Gør kartoffelfyldet klar imens. Skær kartofler og courgette i meget tynde skiver på et mandolinjern eller med en kniv. Læg skiverne i en dyb tallerken, drys salt på, dæk dem med koldt vand og lad dem stå i 20 minutter. Hæld vandet fra grøntsagsskiverne, skyl dem og dup dem tørre med et viskestykke.

4
Færdig

Til sidst

Pensl den bagte blomkålsbund med et tyndt lag olivenolie. Dæk den med halvdelen af fetaen, læg derefter kartoffel- og courgetteskiverne på sammen med løg og timian. Slut af med resten af fetaen. Drys med salt og peber. Stænk med mere af olivenolien og bag pizzaen i cirka 15 minutter, til kartoflerne er gyldne, og kanterne begynder at blive en smule brændte. Server straks.

previous
Fyldte regnbuetomater
next
Tørrede æbleringe på to måder

Add Your Comment