# × luk
0 0
Blåbærswirl-budding med citron

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Blåbærswirl
3 blade husblas
500 g blåbær, friske eller frosne
100 g sukker
Saft af ½ citron
Buddingcreme
7 blade husblas
8 æggeblommer
180 g sukker
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
1 dl citronsaft (ca. 2-3 citroner)
Revet skal af 1 økologisk citron
3 dl piskefløde til skum

Blåbærswirl-budding med citron

Af: Marie Holm, fra bogen 'Flere dirrende desserter' / Foto: PR

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Læg husblassen til blåbærswirlen i blød i en stor skålfuld koldt vand. Bruger du frosne bær, så lad dem tø en smule op i en gryde. Er det friske blåbær, så nøjes med at skylle dem, inden du kommer dem i gryden. Tilsæt sukker og citronsaft, og bring forsigtigt gryden i kog, så sukkeret smelter, og bærrene safter. Lad bærrene koge i 5-10 minutter. Mål straks 3 dl af den varme kompot af i et litermål, og hiv så husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og rør den i de 3 dl kompot. Blend husblaskompotten med en stavblender. Resten af blåbærkompotten gemmer du til servering. Lad kompotten med husblassen stå ude på køkkenbordet, mens du laver buddingcreme (og pas på ikke at forveksle de to kompotter med hinanden!).

2
Færdig

Derefter

Læg husblassen til buddingcremen i blød i en stor skålfuld koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en stor skål – hold et par spsk. af sukkeret tilbage. Hæld mælk, fløde og det resterende sukker i en tykbundet gryde, og varm det op til under kogepunktet under omrøring.

3
Færdig

Og

Hæld den hede mælkefløde i æggesukkerblandingen under hektisk piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm stille og roligt blandingen op ved lav varme og under omrøring med en silikoneskraber eller en grydeske, til den når en temperatur på ca. 83-85°. Den må IKKE koge, men skal lige op og tykne til tyndt cremestadie (læg mærke til, hvornår cremen begynder at hænge lidt ved silikoneskraberen i stedet for med det samme at dryppe af, og stop der).

Tag straks gryden af blusset. Hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen i den varme creme. Rør rundt, så husblassen smelter. Hæld cremen gennem en sigte ned i en skål, og lad den køle en smule, inden du rører citronsaft og revet citronskal i den. Sæt cremen i køleskabet. Den skal nu blive kold og evt. stivne let i kanten af skålen – det tager ca. 1-2 timer. Rør rundt i den et par gange undervejs, så citronsaften ikke skiller fra.

4
Færdig

Og

Pisk piskefløden til tyndt skum, og rør lidt af den afkølede creme i flødeskummet. Derefter kan du røre skummet i cremen. Sæt buddingcremen tilbage i køleskabet, og lad den stivne en smule mere – så den får konsistens a la kagedej.

5
Færdig

Og

Hæld nu den portion blåbærkompot, du har husblas i, ned i cremen – hæld i zigzag-mønster. Vend de to ting let sammen med en dejskraber, så du skaber swirls eller marmoreringer i cremen. Hæld så forsigtigt cremen i en passende form, som du forinden har skyllet i koldt vand. Sæt formen i køleskabet, til cremen er helt stiv. Med så stor en budding tager det i hvert fald natten over – og du kan med fordel lave den 12-24 timer
før fortæring.

6
Færdig

Til sidst

Pynt buddingen med friske blåbær eller den resterende blåbærkompot og frisk skovsyre. Eller lad den blåmarmorerede skønhed stå helt nøgen på fadet og strutte. Og glæd dig til at skære den første skive og se, hvordan den ser ud indeni. For den fulde effekt bør marmorbudding nemlig angribes med kniv eller kagespade i stedet for ske…

previous
Croque madame
next
Vaniljebudding med pærer i vingelé

Add Your Comment