Birk

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Birkeis
3 ½ dl sødmælk
1 ½ dl fløde
65 g sukker
4 dl æggeblommer
5,7 g birkebark
Sponge cake med pistacie
100 g pistaciepuré
150 g æggehvider
60 g æggeblommer
20 g mel
Birkegelé
½ l birkesaft
1 spsk birkebark
100 g rørsukker
5,5 g agar
30 g rosenblade
Birkestammer
200 g hvid chokolade af god kvalitet

Birk

Af: Jakob Mielcke / Foto:Wichmann + Bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Birkeis

1. Rist barken godt af på en pande ved svag varme. Kom mælk, fløde og sukker over. Kog det hele op.

2. Separér æggeblommerne fra hviden, og kom dem op i en skål. Hæld massen med ristet birk, mælk, fløde og sukker over blommerne, mens du pisker.

3. Stil massen den på køl til næste dag. Sigt isen, og kør den på en ismaskine.

2
Færdig

Sponge cake med pistacie

Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, og bag i 40 sekunder ved 900 kw i en mikrobølgeovn.

3
Færdig

Birkegelé

Kog alle ingredienserne sammen, og sigt dem. Lad gelen køle af, og blend den glat.

4
Færdig

Birkestammer

1. Temperer chokoladen, og smør den ud på en marmorplade. Inden chokoladen stivner helt, skraber du den af med en metalskraber, så den folder sig og ligner en træstamme.

2. For at understøtte illusionen kan man med en fin pensel bestøve birkestammerne med lidt mørk malt.

5
Færdig

Anretning

Anret som vist på billedet.

previous
Gåsegryde
next
Gran

Add Your Comment