Birkeis | |
3 ½ dl sødmælk | |
1 ½ dl fløde | |
65 g sukker | |
4 dl æggeblommer | |
5,7 g birkebark | |
Sponge cake med pistacie | |
100 g pistaciepuré | |
150 g æggehvider | |
60 g æggeblommer | |
20 g mel | |
Birkegelé | |
½ l birkesaft | |
1 spsk birkebark | |
100 g rørsukker | |
5,5 g agar | |
30 g rosenblade | |
Birkestammer | |
200 g hvid chokolade af god kvalitet |
1 Færdig | Birkeis1. Rist barken godt af på en pande ved svag varme. Kom mælk, fløde og sukker over. Kog det hele op. 2. Separér æggeblommerne fra hviden, og kom dem op i en skål. Hæld massen med ristet birk, mælk, fløde og sukker over blommerne, mens du pisker. 3. Stil massen den på køl til næste dag. Sigt isen, og kør den på en ismaskine. |
2 Færdig | Sponge cake med pistacieBlend alle ingredienserne sammen med en stavblender, og bag i 40 sekunder ved 900 kw i en mikrobølgeovn. |
3 Færdig | BirkegeléKog alle ingredienserne sammen, og sigt dem. Lad gelen køle af, og blend den glat. |
4 Færdig | Birkestammer1. Temperer chokoladen, og smør den ud på en marmorplade. Inden chokoladen stivner helt, skraber du den af med en metalskraber, så den folder sig og ligner en træstamme. 2. For at understøtte illusionen kan man med en fin pensel bestøve birkestammerne med lidt mørk malt. |
5 Færdig | AnretningAnret som vist på billedet. |