500 g kalkunbryst stegt i Coca Cola | |
Hjemmelavet BBQ-sauce | |
5-6 ramsløg | |
1 Granny Smith æble | |
1 lille rødkål | |
Olivenolie | |
Hjemmelavet BBQ-sauce | |
2 spsk kokosolie | |
1 dl vand | |
180 g tomatpuré | |
½ dl æblecidereddike | |
2 spsk melasse | |
1 dl ahornsirup eller honning | |
1 ½ spsk løgpulver | |
½ spsk hvidløgspulver | |
½ tsk chilipulver | |
½ tsk cayennepeber | |
1 tsk salt | |
½ tsk naturlig, flydende røg | |
2 spsk pureret, rå kalkunlever (valgfrit) |
1 Færdig | FørstStart med at blande alle ingredienserne til BBQ-saucen i en gryde over medium-høj varme under omrøring. Bring gryden i kog, fjern den fra varmen, og lad den afkøle. |
2 Færdig | DerefterMed fingrene trævler du kalkunbrystet. Anbring kødet i en skål, og hæld rigeligt med BBQ-sauce over. Massér saucen godt ind i kødet, og lad det trække i 30 minutter ved stuetemperatur. |
3 Færdig | OgRiv æblet, separér rødkålsbladene, og skyl dem i koldt vand. Fjern bladene fra ramsløgene, og skær dem i tynde skiver på langs. |
4 Færdig | OgHæld godt med olivenolie i en pande, og varm den op under medium varme. Når olien begynder at ryge lidt, kommer du ramsløgene i – lad dem karamellisere til let brune på begge sider. |
5 Færdig | OgTag ramsløgene af panden, og øg varmen til medium/ høj. Tilføj kalkunkødet, og lad det stege i 2-3 minutter, inden du rører rundt. Sukkeret i saucen skal karamellisere og blive en smule sort. |
6 Færdig | Til sidstForm et kålblad som et hotdogbrød i hånden, og kom kalkun, ramsløg og revet æble i. Spis, og skyl ned med kold Budweiser. |