Blommer | |
350 g sukker | |
2 vaniljestænger | |
½ l sødmælk | |
½ l piskefløde | |
10 æggeblommer | |
Daggammelt wienerbrød |
1 Færdig | FørstKog mælk og fløde op med lidt under halvdelen af sukkeret. Kom korn fra den ene vaniljestang i. Lad sukkeret smelte. Pisk æggeblommerne lyse med resten af sukkeret. Tilsæt den kogende mælk under kraftig omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog op under omrøring. Pas på, det ikke bliver for varmt, da cremen ikke må komme over 81 grader. Køl af. |
2 Færdig | DerefterBland rørsukker med vaniljekorn fra den anden stang. Halvér blommerne, og vend dem godt i sukkeret. Put dem i et fad, og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter - eller til de er møre. |
3 Færdig | Til sidstSkær wienerbrød (evt. en croissant) i stykker, og varm det på panden med lidt smør. Anret og servér. |