# × luk
1 0
Bagt torsk, salat og østers

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

600 g torskefilet
4 stk. hjertesalat
2 østers
1 glas rogn
1 liter kærnemælk
1 spsk matcha-te
1 bdt. dild
2 spsk smør
3 dl vindruekerneolie
1 spsk olivenolie
1 citron
Salt
Olivenolie

Bagt torsk, salat og østers

Af: Marcus Lund Sandemann / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

Østersen lever langs Vesteuropas kyster fra Norges kyst til Middelhavet, hvor den som regel findes på lavt vand. I Danmark lever østersen især i den vestlige Limfjord. De kølige vandtemperaturer i Limfjorden gør, at de danske østers vokser langsommere end eksempelvis de franske. Til gengæld får de en mere speciel og fyldig smag, som har givet de danske Limfjordsøsters ry for at være blandt verdens mest eftertragtede. Østersen er perfekt nytårsaften med et glas champagne i hånden.

Marcus Lund Sandemann har været i køkkenet med den muskuløse musling. Se alle opskrifterne her: Østers & kvæder.

1
Færdig

Først

Lun vindruekerneolien op til cirka 75-80 grader. Blend den med dilden i cirka 3 minutter. Sigt den grønne olie, og hold på køl. Sæt ovnen på 150 grader. Læg torsken i et fad, og kom lidt vand i samt 2 spiseskefuld smør. Bag cirka 12-15 minutter, til den er mør, men ikke tør.

2
Færdig

Derefter

Åbn østersene, og fjern dem fra skallen. Skyl dem, og hak dem groft. Smag kærnemælken til med lidt salt, og bland med de hakkede østers, rogn og den grønne olie.

3
Færdig

Og

Varm nu en pande op, og steg halvdelen af hjertesalaten i lidt olie på skærefladen ved høj varme cirka 1 minut. Tag dem fra, og skær stokken væk. Pluk bladene fra den rå salat, og vend dem med den stegte salat. Giv lidt olivenolie, citronsaft og salt.

4
Færdig

Til sidst

Når torsken er mør, tager du den ud og deler den i flager. Læg flagerne i bunden af en skål, og krydr med lidt salt og citronskal. Læg hjertesalaten over, og drys med matcha-te. Hæld den kolde kærnemælkssauce over, og server.

next
Pocherede kvæder med arme riddere og mynte