• Home
  • Dessert
  • Bagt tomat med brændt marengs og luftig yoghurt
Bagt tomat med brændt marengs og luftig yoghurt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 store bøffelhjertetomater
2 vaniljestænger
2 spsk brun farin
Skal af 1 citron
2 spsk vand
50 g pasteuriserede æggehvider
100 g flormelis
500 g yoghurt 10%
50 g flormelis
3 blade husblas
1 sifon og 1 patron

Bagt tomat med brændt marengs og luftig yoghurt

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær en to centimeter tyk skive af hver tomat. Drys tomatskiven med brun farin, vanilje, citronskal og vand. Skiverne bages ved 200 grader i 20 minutter.

2
Færdig

Derefter

Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Når marengsen er pisket stiv, hældes den på sprøjtepose.

3
Færdig

Og

Udblød husblassen i koldt vand, og vend yoghurten med flormelissen. Når husblassen er blød, lunes den med en smule yoghurt, vendes i massen og hældes på sifon.

4
Færdig

Til sidst

Anret tomaten oven på den luftige yoghurt. Marengsen sprøjtes ud i små dutter og brændes med en gasbrænder.

previous
Tomatgazpacho med jomfruhummer og olivenolie
next
Verdens bedste pastasauce

Add Your Comment