1 side fersk laks, uden ben | |
3 dl olivenolie | |
1 håndfuld mandler | |
2 økologiske appelsiner | |
1 fed hvidløg | |
1 håndfuld revet parmesan | |
2 spsk blå birkes | |
1 bdt. frisk persille | |
1 bdt. brøndkarse | |
Brombær | |
Salt | |
Peber |
1 Færdig | FørstBag hele laksesiden ved 175 grader i 25 minutter. Laksen skal kun lige akkurat være gennembagt. |
2 Færdig | DerefterLav pestoen imens ved at blende olie, mandler, hvidløg, persille, parmesan og den ene af appelsinerne skåret i mindre stykker, så den kan blendes med. Smag til sidst til med salt og peber. |
3 Færdig | OgSmør den tyktflydende pesto på laksen, og drys den derefter med blå birkes. |
4 Færdig | Til sidstDrys basilikum og brombær over laksen, og riv til sidst skrællen af den sidste appelsin hen over. Spis laksen som alternativ til for eksempel silden til julefrokosten. |