1 stk. moden ananas | |
1 dl rørsukker | |
5-6 stk. hel stjerneanis | |
3 dl vand | |
1 l skyr | |
1 vaniljestang | |
2 spsk akaciehonning |
1 Færdig | FørstSkær skrællen af ananassen, og kassér stokken i midten. Del ananassen i 4 ’bjælker’, og skær derefter hvert stykke i tynde skiver. |
2 Færdig | DerefterKog en lage på vand, sukker og hele stjerneanis. Lagen skal koge i 10-15 minutter, eller til den tykner let. |
3 Færdig | OgHæld lagen i en ny skål, og tilsæt ananasskiverne. Lad hele herligheden trække i godt en time. |
4 Færdig | OgRør imens en creme på skyr, de skrabede vaniljekorn fra vaniljestangen samt akaciehonning. |
5 Færdig | Til sidstHæld lagen fra ananassen, og servér den med cremen af skyr som et sundt alternativ til en ’julet’ afslutning på julefrokosten. |