Andebryst i tamari, honning og stjerneanis

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Et stort andebryst (ca. 300 g)
3 spsk tamari
3 spsk honning
3 hele stjerneanis
1 tsk stærk paprika
½ tsk knust spidskommen
Lidt olie til at brune brystet af i
Til servering
For eksempel bagte grøntsager. På billedet er brugt rødbeder, selleri og kartofler blandet med grøn salat.

Andebryst i tamari, honning og stjerneanis

Af: Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start et par timer før servering. Varm en pande godt op. Rids andebrystet på fedtsiden, og brun herefter brystet af på begge sider - start med fedtsiden. Kom lidt olie på panden undervejs om nødvendigt.

2
Færdig

Derefter

Tag brystet af og over i et lille ildfast fad. Kom tamari, honning og krydderier på den varme pande. Lad det reducere ind i et par minutter, til det er tyknet – pas på, det kan godt gå stærkt.

3
Færdig

Og

Hæld den karamelliseret marinade over brystet. Vend brystet lidt rundt, så det glaseres på begge sider, og lad det stå og trække et par timer på køl. Tænd inden servering ovnen på 180 grader, og steg andebrystet færdig, det tager cirka 10 minutter.

4
Færdig

Til sidst

Skær brystet i tynde skriver, og server med bagte grøntsager.

previous
Gulerødder glaseret i honning, gulerodssaft og timian
next
Grønkålssalat med nødder, råsyltede beder og honning

Add Your Comment