Et stort andebryst (ca. 300 g) | |
3 spsk tamari | |
3 spsk honning | |
3 hele stjerneanis | |
1 tsk stærk paprika | |
½ tsk knust spidskommen | |
Lidt olie til at brune brystet af i | |
Til servering | |
For eksempel bagte grøntsager. På billedet er brugt rødbeder, selleri og kartofler blandet med grøn salat. |
1 Færdig | FørstStart et par timer før servering. Varm en pande godt op. Rids andebrystet på fedtsiden, og brun herefter brystet af på begge sider - start med fedtsiden. Kom lidt olie på panden undervejs om nødvendigt. |
2 Færdig | DerefterTag brystet af og over i et lille ildfast fad. Kom tamari, honning og krydderier på den varme pande. Lad det reducere ind i et par minutter, til det er tyknet – pas på, det kan godt gå stærkt. |
3 Færdig | OgHæld den karamelliseret marinade over brystet. Vend brystet lidt rundt, så det glaseres på begge sider, og lad det stå og trække et par timer på køl. Tænd inden servering ovnen på 180 grader, og steg andebrystet færdig, det tager cirka 10 minutter. |
4 Færdig | Til sidstSkær brystet i tynde skriver, og server med bagte grøntsager. |