2 store andebryster | |
2 hoveder julesalat | |
1 skalotteløg | |
3 fed hvidløg | |
2 appelsiner | |
80 g sukker | |
1 lille knoldselleri | |
1 dl piskefløde | |
15 g smør | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstRids andebrysterne i skindet og steg dem, til de er gyldne, på begge sider. Steg dem i ovnen ved 170 grader i ca. 18 minutter. |
2 Færdig | DerefterSkræl sellerien og skær den ud i grove tern. Kog den derefter i vand, til den er mør, og hæld vandet fra. Kom smør og fløde i gryden med sellerien og lav en grov kompot med et piskeris. Smag til med salt og peber. |
3 Færdig | OgDel julesalaten i fire lige store stykker på langs. Steg julesalaten gylden i lidt olie på en pande. Tilsæt skiver af skalotteløg, hvidløg og sukker samt skal og saft af appelsinen. Kog det hele ind, så lagen sætter sig om salaten. |
4 Færdig | Til sidstSkær andebrysterne over på langs og krydr med salt og peber. Anret dem med julesalaten og kom lidt af lagen fra julesalaten ved. |