Fyld | |
20 g tørrede karljohansvampe | |
½ dl rød quinoa | |
1 dl vand | |
¼ porre | |
Olivenolie til stegning | |
2 jordskokker, skrællet og skåret i små tern (ca. 100 g) | |
Grød | |
1½ dl hønsefond | |
½ dl Fanø Julebryg eller anden mørk porter | |
1 dl bygflager | |
50 g røget skimmelost, eller en danablu 50%, i mindre stykker | |
1 spsk. smør | |
2 spsk. piskefløde | |
Topping | |
1 stykke Havgus fra Arla Unika eller Vesterhavsost fra Thise Mejeri | |
2 skiver røget laks, skåret i små stykker (ca. 1 x 1 cm) | |
½ dl hele havtorn | |
Rød havesyre til pynt |
1 Færdig | FyldKom de tørrede svampe i en skål, dæk dem med lunkent vand og lad dem trække i ca. 45 minutter. Skyl svampene i flere hold vand, lad dem dryppe godt af i en sigte og hak dem groft. Skyl quinoaen og kom den i en gryde med kogende vand. Kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 minutter. Skær porren i stykker på ca. 3 cm – og flæk dem midt igennem. Varm lidt olie i en pande og steg porrerne med skærefladen nedad til de bliver godt brune. Tag porrestykkerne af panden og skær dem i tynde strimler. Varm lidt olie i panden og rist jordskokkerne i et par minutter. |
2 Færdig | GrødKom hønsefond, øl og bygflager i en gryde. Bring det i kog og kog grøden ved meget svag varme og under låg i ca. 9 minutter – rør jævnligt. Tilsæt skimmelosten og når den er smeltet og grøden har en passende konsistens – efter ca. 1 minut – kommes smør og fløde i. Vend svampe og jordskokker i grøden. |
3 Færdig | ServeringKom grøden i varme skåle, riv Havgus over og drys et fint lag quinoa på. Anret porrestrimler, laksestykker og havtorn på grøden. Riv lidt mere ost over og pynt med havesyre. Tips: Hvis hele havtorn ikke er til at finde, så prøv med syltede asier eller syltede rødbeder – i tern. En rest kogt quinoa smager herligt i en salat eller drysset på en varm tomatsuppe. |