1 skive brød | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk olivenolie | |
100 g frosne ærter | |
1 tsk agavesirup | |
4-5 friske ærtebælge | |
Citronsaft | |
200 g sojayoghurt | |
1 fed hvidløg | |
1 tsk. hvidløgspulver | |
5 spsk. gærflager | |
½ tsk. salt | |
Saft fra 1 citron | |
3 spsk. plantebaseret smøreost |
Ærter er en sommerfavorit, som næsten alle mennesker lystigt køber i kilovis i sæsonen. Prøv at mikse friske og frosne ærter – de har nemlig helt forskellig smag, men sammen opnår man en unik smag og konsistens.
1 Færdig | Plantebaseret smøreostKom yoghurten i et osteklæde eller blot et viskestykke, som er spændt op på en kande eller et glas, og lad væden fra yoghurten løbe fra. Lad den stå i 1 times tid. Pres hvidløget. Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt. Overfør til to mindre forme og dæk dem til med husholdnings lm. Stil dem i køleskabet til dagen efter. Smøreosten kan holde sig i ca. 1 uge. |
2 Færdig | FørstRist brødet på brødristeren. |
3 Færdig | DerefterSnit hvidløg i skiver og sauter dem i olivenolie på en varm pande. Tilføj de frosne ærter, agavesirup, salt og peber og sauter yderligere i 2-3 minutter. |
4 Færdig | Til sidstSmør smøreost på brødet og skovl de varme ærter ud over madden. Bælg de friske ærter og tilføj dem sammen med et dryp citronsaft. |