Æg som på La Paloma

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

8 bioæg
8 tomater
1 tsk spidskommen
1 knsp revet muskatnød
½ fed hvidløg
1 peperoncini
2 spsk oliven
1 spsk finthakket, bredbladet persille
Salt og peber
1 spsk tahin
1 tsk soja
2 spsk vand

Æg som på La Paloma

Af: Frederik Bille Brahe / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Blanchér tomaterne i kogende vand i 10–20 sekunder. Fjern skallen, og del dem i fire. Skær indmaden ud, og snit bådene i tern.

2
Færdig

Derefter

I en gryde sauterer du nu hvidløg, spidskommen, muskatnød og peperoncini sammen. Tilsæt tomatternene, og lad det koge sammen i 2–4 minutter. Smag til med salt og peber. Du vil gerne have en tomatsauce med konsistens.

3
Færdig

Og

Når du skal lave tahinsauce, blander du soja, tahin og vand sammen, til det bliver en lind sauce.

4
Færdig

Til sidst

Smør en ildfast tallerken, pande eller cocotte med olivenolie. Slå to æg ud, og fordel derefter tomatsauce omkring. Bag i cirka 2–4 minutter i en 200 grader forvarmet ovn. Æggene skal være faste, men ikke gennemtilberedte. Drys nu med oliven og finthakket persille, et skud salt og sort peber. Server med tahinsauce til.

previous
Avocadomad med blødkogt æg som på Atelier September
next
La veille (fransk citroncreme)

Add Your Comment