8 bioæg | |
8 tomater | |
1 tsk spidskommen | |
1 knsp revet muskatnød | |
½ fed hvidløg | |
1 peperoncini | |
2 spsk oliven | |
1 spsk finthakket, bredbladet persille | |
Salt og peber | |
1 spsk tahin | |
1 tsk soja | |
2 spsk vand |
1 Færdig | FørstBlanchér tomaterne i kogende vand i 10–20 sekunder. Fjern skallen, og del dem i fire. Skær indmaden ud, og snit bådene i tern. |
2 Færdig | DerefterI en gryde sauterer du nu hvidløg, spidskommen, muskatnød og peperoncini sammen. Tilsæt tomatternene, og lad det koge sammen i 2–4 minutter. Smag til med salt og peber. Du vil gerne have en tomatsauce med konsistens. |
3 Færdig | OgNår du skal lave tahinsauce, blander du soja, tahin og vand sammen, til det bliver en lind sauce. |
4 Færdig | Til sidstSmør en ildfast tallerken, pande eller cocotte med olivenolie. Slå to æg ud, og fordel derefter tomatsauce omkring. Bag i cirka 2–4 minutter i en 200 grader forvarmet ovn. Æggene skal være faste, men ikke gennemtilberedte. Drys nu med oliven og finthakket persille, et skud salt og sort peber. Server med tahinsauce til. |