Mørdej | |
150 g hvedemel | |
50 g flormelis | |
1 knivspids salt | |
75 g koldt smør | |
½ sammenpisket æg | |
1 tærteform (18 cm i diameter) | |
Hvid chokoladeganache med kanel og brun farin | |
150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona | |
75 ml piskefløde | |
20 g brun farin | |
1 stang kanel | |
Æblemost | |
4 saftige, røde spiseæbler | |
Saft af 2 citroner |
1 Færdig | MørdejKom mel, flormelis, salt og smør i en blender og blend det hurtigt sammen. Tilsæt ægget og blend, til dejen lige samler sig. Tag dejen op og form den til en kugle med hænderne. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time. Varm ovnen op til 175 grader. Beklæd tærteformen med dejen og prik bunden med en gaffel. Dæk bunden med stanniol og fyld formen op med tørrede bønner eller ris. Bag bunden i ca. 10 minutter. Fjern bønner eller ris og stanniol og bag videre i 8-10 minutter, til bunden er let gylden. Lad den køle helt af. |
2 Færdig | Hvid chokoladeganache med kanel og brun farinHak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde, brun farin og kanelstang til kogepunktet i en lille gryde og tag gryden af varmen. Lad fløden trække i 10 minutter under låg. Fisk kanelstangen op, bring fløden til kogepunktet igen og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Blend ganachen med en stavblender og fordel den i den afkølede tærtebund. Sæt tærten i køleskabet i min. 4 timer eller natten over. |
3 Færdig | ÆblemostSkær æbler i kvarter og fjern kernehusene. Skær de kvarte æbler i ultratynde skiver på et mandolinjern og kom æbleskiverne i en skål med citronsaft. Tag æbleskiverne op og dup dem tørre med køkkenrulle. Placer en række æbleskiver i kanten af tærten og arbejd indad. Placer dem tæt op ad hinanden. Afslut tærten med en lille æblerose i midten. Stil tærten i køleskabet indtil servering. Tip: Intet slår en nybagt tærte med helt friskskårne æbleskiver! Men overraskende nok holder tærten sig smuk og smagfuld i flere dage – også med æbleskiverne på. |