5 dl kærnemælk | |
5 dl sigtet speltmel | |
1 tsk salt | |
2 spsk sukker | |
1 tsk kardemomme | |
½ tsk bagepulver | |
1 tsk vaniljepulver | |
3 æg | |
2 spsk olie | |
Skallen af ½ citron | |
Smør til stegning | |
Æble | |
Klementin | |
Flormelis | |
Hindbærsyltetøj |
Har du nogensinde tænkt på, hvor meget sjovere dit barn vil synes, det er at spise, hvis du pakker det hele lidt festligt ind? Vi har fået den kreative, norske madblogger, Ida Skivenes, til at lave lidt sødt til julen, du kan tilberede sammen med de mindste.
Ida Skivenes er en norsk madentusiast, -kunstner og -blogger, der bor i Oslo. Hendes mad har sundhed, kreativitet og humør som omdrejningspunkt, og du kan enten følge hende på idafrosk.com eller på hendes Instagram-profil, hvor hendes brugernavn er idafrosk. Vi anbefaler, at du gør det. Det er både sjovt og forfriskende.
1 Færdig | FørstBland de tørre ingredienser sammen, og tilsæt citronskal og kærnemælk. Rør til en jævn dej. |
2 Færdig | DerefterSkil æggene, og tilsæt æggeblommerne sammen med olien til dejen. Lad dejen hvile en halv time i køleskabet. Pisk herefter æggehviderne stive, og bland dem forsigtigt i. |
3 Færdig | OgVarm en æbleskivepande op, og kom en klat smør i hver fordybning. Fyld dem nu ¾ op med dej, og lad dem stege på hver side, til de er gyldne. |
4 Færdig | OgBrug en æbleskive som englekrop, og drys den med flormelis. Vælg en anden æbleskive som hoved, og pynt med flormelis som hår, glasur som øjne og hindbærsyltetøj som mund. |
5 Færdig | Til sidstSnit æblet i tynde skiver, og skær vinger ud til englene. Slut med at bruge klementiner som glorier. |