6 stk. Elstar-æbler | |
50 g lyst, brunt sukker | |
2 spsk vand | |
100 g hvedemel | |
2 spsk havregryn | |
50 g smør - koldt og i terninger | |
Lidt ekstra smør til formen | |
60 g valnødder | |
2 tsk kanel |
1 Færdig | FørstForvarm en ovn på 190 grader. Smør en form, skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i mindre stykker. |
2 Færdig | DerefterHæld æblerne i formen, og tilsæt en spiseskefuld sukker og vandet. Bland melet, resten af sukkeret, kanel og smørret til en bolle – blandingen skal være lind og klistret. |
3 Færdig | Til sidstTilsæt havregryn og valnødder, inden du vender dejen let sammen. Fordel blandingen over æblerne, og bag tærten i ovnen 40 minutter, til overfladen er gylden og sprød. Tip: Hæld lidt vand i formen, så æblerne kan komme af med saften. For at få en mere kraftig smag kan du erstatte vandet med Marsala-vin eller whisky. Servér tærten varm med flødeskum eller is. |