Flødesauce | |
1 skalotteløg | |
1 dl hvidvin | |
2 dl grøntsagsbouillon | |
3 dl fløde | |
Salt og peber | |
Lasagne | |
200-300 g friske kantareller | |
15 g smør | |
10-12 lasagneplader | |
2 spsk. purløg, finthakket | |
1 lille håndfuld frisk basilikum | |
1 dl parmesan, revet |
Åben lasagne er en cool og lidt overraskende måde at servere lasagne på. Og så er den hurtig at smække sammen! En rustik ret med store bidder og en fyldig flødesauce med svampe, som hænger godt ved pastaen. Uhm!
1 Færdig | FørstKom finthakket løg, vin og bouillon i en lille gryde og kog det ind til 1 dl. Tilsæt fløde, bring det i kog og smag til med salt og peber. |
2 Færdig | DerefterSteg svampene i smør på en pande og krydr med salt og peber. |
3 Færdig | OgKnæk hver af pastapladerne i to og kog dem næsten møre i bulderkogende vand. Tag dem op og vend dem i den varme flødesauce sammen med svampene. |
4 Færdig | Til sidstArranger retten i et stort serveringsfad og drys med purløg, basilikum og revet parmesan. Variation: Du kan bruge andre pastatyper, selvom det giver retten et helt andet udseende. Kantareller kan erstattes med champignoner eller andre svampe. Tip: Brug en stor gryde med meget vand i og kun lidt olie. Læg lasagnepladerne ned i vandet en efter en og rør rundt, så de ikke klistrer sammen. |