12-16 vagtelæg | |
Tang-mayonnaise | |
1 pasteuriseret æggeblomme | |
Lidt salt | |
1 tsk. hvidvinseddike | |
2 dl vindruekerneeddike | |
Evt. lidt citronsaft | |
20 g udblødt tang | |
Friskkværnet peber | |
Urtesalt | |
3-4 spsk. groft havsalt | |
En god håndfuld vilde urter (alternativt persille og timian) |
1 Færdig | VagtelægLav et bål og lad det brænde ned, så du har masser af gløder. Læg 4-5 store sten ind i bålet, kom mere brænde på og lad også det brænde ned til gløder. Når stenene er godt varme, læg så masser af frisk mos oven på dem. Du skal bruge meget mos. Stil nu vagtelæggene fint op i mosset, dæk med endnu et lag mos, og lad æggene dampe i mosset stille og roligt ved at vandet fra mosset bliver til damp. Du skal dampe dine æg i ca. 10-15 minutter, før de kan tages af og pilles. Server æggene med tang-mayonnaise og lidt urtesalt til. |
2 Færdig | Tang-mayonnaiseKom æggeblommerne i en skål. Rør salt i. Rør til det bliver lidt sejt i konsistensen. Tilsæt eddike og rør ingredienserne sammen. Pisk herefter olien i lidt ad gangen – lad olien blive optaget i æggemassen gradvist, inden du tilsætter mere. Fortsæt til al olien er absorberet og smag til med peber, citronsaft og tang, skåret i ultra fine strimler. |
3 Færdig | UrtesaltPluk urterne, hvis der er nogle i nærheden af bålet, og kom dem i morteren sammen med saltet. Stød dem sammen og brug til æggene. Gem resten til eventuel senere brug. |