• Home
  • Dansk
  • Vagtelæg bagt i mos med tang-mayonnaise og lidt urtesalt
Vagtelæg bagt i mos med tang-mayonnaise og lidt urtesalt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

12-16 vagtelæg
Tang-mayonnaise
1 pasteuriseret æggeblomme
Lidt salt
1 tsk. hvidvinseddike
2 dl vindruekerneeddike
Evt. lidt citronsaft
20 g udblødt tang
Friskkværnet peber
Urtesalt
3-4 spsk. groft havsalt
En god håndfuld vilde urter (alternativt persille og timian)

Vagtelæg bagt i mos med tang-mayonnaise og lidt urtesalt

Af: Mikkel Maarbjerg / Foto: wichmann+bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Vagtelæg

Lav et bål og lad det brænde ned, så du har masser af gløder. Læg 4-5 store sten ind i bålet, kom mere brænde på og lad også det brænde ned til gløder. Når stenene er godt varme, læg så masser af frisk mos oven på dem. Du skal bruge meget mos.

Stil nu vagtelæggene fint op i mosset, dæk med endnu et lag mos, og lad æggene dampe i mosset stille og roligt ved at vandet fra mosset bliver til damp. Du skal dampe dine æg i ca. 10-15 minutter, før de kan tages af og pilles. Server æggene med tang-mayonnaise og lidt urtesalt til.

2
Færdig

Tang-mayonnaise

Kom æggeblommerne i en skål. Rør salt i. Rør til det bliver lidt sejt i konsistensen. Tilsæt eddike og rør ingredienserne sammen. Pisk herefter olien i lidt ad gangen – lad olien blive optaget i æggemassen gradvist, inden du tilsætter mere. Fortsæt til al olien er absorberet og smag til med peber, citronsaft og tang, skåret i ultra fine strimler.

3
Færdig

Urtesalt

Pluk urterne, hvis der er nogle i nærheden af bålet, og kom dem i morteren sammen med saltet. Stød dem sammen og brug til æggene. Gem resten til eventuel senere brug.

previous
Grydebrød bagt i bål
next
Stegte dådyrmedaljoner med perleløg, pigeonæbler og cremede rødder

Add Your Comment