4 kyllingelår | |
150 g røget bacon (helt stykke) | |
600 g brune jordskokker | |
200 g rosenkål | |
1 lille bundt timian | |
1 pilsner | |
1 stort æble (belle de boskoop) | |
50 g smør | |
Olie |
1 Færdig | FørstForvarm ovnen på 220 grader. Skær baconstykket i 12 pæne klodser og rist dem i lidt olie på en pande eller i stegegryde ved høj varme. |
2 Færdig | DerefterDel kyllingelårene i overlår og underlår og hak det nederste af underlåret. Steg kyllingestykkerne med skindet nedad sammen med baconstykkerne, til de er godt brunede. |
3 Færdig | OgSkær top og bund af jordskokkerne, skyl dem grundigt under rindende vand og skær dem i stykker på ca. 2 x 2 cm. |
4 Færdig | OgVend nu kyllingestykkerne, tilsæt jordskokkerne og lad dem stege med. Skær bunden og de yderste blade af rosenkålene og halvér kålene. Skyl timian og rosenkål, som tilsættes kylling og de øvrige ingredienser. Lad det hele stege videre i ca. 1 minut. |
5 Færdig | OgHæld nu pilsneren i gryden/på panden og fordel smørret i mindre stykker over retten. Krydr med salt og peber. Lad retten koge godt op. Steg det hele færdigt i ovnen i ca. 12 minutter. |
6 Færdig | Til sidstSkær æblet i 12 ukurante stykker. Æblestykkerne ristes gyldne i lidt olie eller smør og anrettes henover retten lige før servering. |