• Home
  • Dansk
  • Kyllingelår med pilsner og jordskokker
Kyllingelår med pilsner og jordskokker

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

4 kyllingelår
150 g røget bacon (helt stykke)
600 g brune jordskokker
200 g rosenkål
1 lille bundt timian
1 pilsner
1 stort æble (belle de boskoop)
50 g smør
Olie

Kyllingelår med pilsner og jordskokker

Af: Andreas Taus Nielsen / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Forvarm ovnen på 220 grader. Skær baconstykket i 12 pæne klodser og rist dem i lidt olie på en pande eller i stegegryde ved høj varme.

2
Færdig

Derefter

Del kyllingelårene i overlår og underlår og hak det nederste af underlåret. Steg kyllingestykkerne med skindet nedad sammen med baconstykkerne, til de er godt brunede.

3
Færdig

Og

Skær top og bund af jordskokkerne, skyl dem grundigt under rindende vand og skær dem i stykker på ca. 2 x 2 cm.

4
Færdig

Og

Vend nu kyllingestykkerne, tilsæt jordskokkerne og lad dem stege med. Skær bunden og de yderste blade af rosenkålene og halvér kålene. Skyl timian og rosenkål, som tilsættes kylling og de øvrige ingredienser. Lad det hele stege videre i ca. 1 minut.

5
Færdig

Og

Hæld nu pilsneren i gryden/på panden og fordel smørret i mindre stykker over retten. Krydr med salt og peber. Lad retten koge godt op. Steg det hele færdigt i ovnen i ca. 12 minutter.

6
Færdig

Til sidst

Skær æblet i 12 ukurante stykker. Æblestykkerne ristes gyldne i lidt olie eller smør og anrettes henover retten lige før servering.

previous
Choko-popcorn
next
Svinenakke med selleri, store kapers og granatæble

Add Your Comment